• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[Volvo S60 2.4 170km] Szarpanie przy stałej prędkości po dłuższej jeździe

pyrra

Nowy
Punktów
0
Miasto
Skołyszyn
niech zgadnę po wymianie swiec sie to zaczeło dziać ?:)
Podepnę się pod zapytanie kolegi, w moim przypadku zaczęło się to dokładnie po wymianie świec. Wcześniej pojawiał się check jednak pod kompem za każdym razem pokazywało co innego, ale nie było efektu szarpania. Przy okazji sprawdzenia okazało sie że jedna cewka jest uszkodzona (popękana z każdej strony) reszta przynajmniej wizualnie wygląda ok. Cewka wymieniona problem nadal występuje. Jakiś pomysł? Z góry serdeczne dzięki.

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
183
Miasto
Dublin -Kraków
Podepnę się pod zapytanie kolegi, w moim przypadku zaczęło się to dokładnie po wymianie świec. Wcześniej pojawiał się check jednak pod kompem za każdym razem pokazywało co innego, ale nie było efektu szarpania. Przy okazji sprawdzenia okazało sie że jedna cewka jest uszkodzona (popękana z każdej strony) reszta przynajmniej wizualnie wygląda ok. Cewka wymieniona problem nadal występuje. Jakiś pomysł? Z góry serdeczne dzięki.
pewnie ktoras cewka pada..

remix_86

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich,

Przepraszam, że tak z butami. Mam ten sam problem co kolega VOLVO S60 2.4 benz/gaz 2008r. (u mnie przepustnica już bosch). Tak jak kolega powyżej problem ponownie pojawił się po wymianie świec. Przedtem 5 tyś. km było ok. Proszę o pomoc.

Kolega mateusek na pierwszej stronie pytał czy stało się to po wymianie świec. U mnie właśnie tak było, ale w drugim podejściu.

Do góry Bottom