• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo v50 2.0D

Delbeta

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Połaniec
Witam mam problem z takim samym silnikiem również Volvo
1 sprawa Auto ma taki problem przy niskiej temperaturze ciężej pali i kopci tak jak by któryś wtrysk podlewał (wszystkie świece wymienione grzeją )
2 sprawa poprzedni mechanicy usunęli DPF
Błędy EGR zaślepiony odpiera wtyczka
C3010 nieznany kod
2002 filtr emisji nieciągły
Na zgaszonym silniku po usunięciu błędów odpalam samochód przyspiesz kręci się na obroty po chwili traci moc wchodzi jak by w tryb awaryjny kręci się do 2.900 obr.
Wchodzą te same błędy czasem też 00FF0

erdaniel

Początkujący
Punktów
0
Miasto
mragowo
w nich wtryski tylko podmiana ,żadne sprawdzanie na testerach .Na testerze wyjdzie nówka a w aucie nie działa.Historię z simensami zapamiętam na długo.

Delbeta

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Połaniec
Nie nie w żadnym wypadku nie olałem miałem problem z logowaniem się na forum
Finalnie w Volvo podmieniłem rzekomo regenerowane wtryski na używane z innego auta i samochód zaczął jeździć bez zarzutów

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Tomaszu nie mów o tym - baruje sie juz drugi tydzień z wtryskami:eek::mad::mad::mad::mad::mad:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
wtryski zawiesił ...... i mało nie padłem ze złości
a gdzie byłem ? tu i tam hihi

Sebastian13

Początkujący
Punktów
0
Cześć,
Mam problem ze swoim volvo i liczę na waszą pomoc. Zdarza mu się tracić moc tzn. przy dynamicznym przyśpieszaniu powyżej 2tys obrotów, obroty rosną a prędkość prawie w ogóle. Gdy delikatnie dotykam gaz, wszystko jest ok. Ponowne zapalenie silnika eliminuję problem więc sądzę że to nie sprzęgło. Wymieniłem ostatnio potencjometr gazu sądząc że to to, ale nie pomogło. Z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Skoro obroty rosną a prędkość nie to tylko sprzęgło, chyba że coś źle tłumaczysz.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Cześć,
Mam problem ze swoim volvo i liczę na waszą pomoc. Zdarza mu się tracić moc tzn. przy dynamicznym przyśpieszaniu powyżej 2tys obrotów, obroty rosną a prędkość prawie w ogóle. Gdy delikatnie dotykam gaz, wszystko jest ok. Ponowne zapalenie silnika eliminuję problem więc sądzę że to nie sprzęgło. Wymieniłem ostatnio potencjometr gazu sądząc że to to, ale nie pomogło. Z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi.
Czy to jest automat ?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Czy to jest automat ?
Oto jest pytanie. Tak to jest jak sie wpi...erdoli w czyjś temat nie na temat i żadnych danych auta nie podaje, zgaduj zgadula...
Automatyczne połączenie postów:

Bez urazy Sebuś.

Do góry Bottom