• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo xc90 błąd 0095

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Witam koledzy w volvo xc90 w czasie cofania na skręconych kołach po chwili strzela coś z tyłu auta tak jak by w Haldexie , zapala się wtedy żółty trójkąt z wykrzyknikiem. Po podpięciu kompa jest tylko błąd w abs 0095 Komunikacja , magistrala CAN - stały .
Spotkał się ktoś z was już z takim problemem ? Szukać problemu w haldexie czy w kablach ?
Z góry dzięki za wszystkie wskazówki i podpowiedzi :)

Ostatnia edycja:

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Do tego wszystkiego dzisiaj pojawił się błąd w haldex 000B - ciśnienie oleju , stały. Stawiam na uszkodzony czujnik ponieważ pompa w haldexie pracuje.

Daniel.sz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
17
Miasto
Pruchnik
kolego miałem podobny przykla pare tygodni temu
pompa tez pracowala ale bledy i roblem wracaly niestety skonczylo sie jej wymina pompy
ale i tak polecam najpierw kable posprawdzac
z ktorego roku o vovlo??

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Volvo przyjedzie dzisiaj do mnie na wymiane czujnika ciśnienia oleju w haldexie do tego olej i filterek :) zobaczymy co będzie sporo czasu trzeba było czekać na części a później jak już części były to miałem za dużo roboty :) auto jest z 2005 r

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Witam kolegów ponownie , haldex naprawiony , teraz działa prawidłowo w czasie nawrotów nie rozłącza się. Problem był tak jak stwierdzałem wyżej czyli uszkodzony czujnik ciśnienia oleju , taki mały za 692 zł jak na zdjęciu ;)
DSC00670.JPG
Do tego wymieniony filtr i olej w haldexie i auto naprawione a klient zadowolony :)

Do góry Bottom