• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Golf CI 1.6tdi słychać obcieranie przy wciśnięciu sprzęgła

Michał9393

Gaduła
Punktów
5
Miasto
lublin
Witam. Golf VI 1.6tdi 90 km wersja bez dwumasy, miesiąc temu wymienione kompletne sprzęgło LUK wszystko działa bez zarzutu lecz wczoraj na postoju wciskajac pedał sprzęgła słychać głosne szuranie jakby cos o coś obcierało, biegi wchodzą normalnie i samochód też jeździ normalnie tylko nawet przy najmniejszym wciśnięciu sprzęgła zaczyna coś obcierać. Tylko przy wciśniętym sprzęgle jak się puści przestaje. Sprzęgło LUK kompletnie nowe czyli tarcza, docisk i łożysko oporowe.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
I tym postem potwierdziłeś to że jesteś ograniczony i to bardzo
Ale ty chyba bardziej, jak nie potrafisz stwierdzić co sam wcześniej spier...iłeś...:)
Oddaj to auto do mechanika -najwyżej się nie przyznawaj, że sam spartoliłeś tylko powiedz, że robił ci to jakiś jełop bez szkoły i pojęcia - i poproś czy mógłby ci to naprawić...:)
To przynajmniej nie będzie się z ciebie śmiał...:)

Michał9393

Gaduła
Punktów
5
Miasto
lublin
Gówno Cię obchodzi co zrobię ze swoim samochodem, a jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie udzielają się. Forum jest od tego żeby dzielić się doświadczeniem i rozwiązywać problemy. Skoro jesteś taki uczony to nie powinno Ciebie tu być. Przecież wiesz wszystko.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
a wracając do tematu to cos sie naprawiło??

ty dobrze załozyleś oporowe łożysko??? nie odwrotnie czasem???

tak tu szpekuluje...czytając jeszcze raz temat od gory do dołu bo spodobały mi sie dwa wyrazy jakimi są " pisiont" "groszy"

:D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Wyczyść wałek po którym ono chodzi i troszke nasmaruj jakimś smarem by na sucho nie chodziło...taka rada ode mnie ale pisiont groszy musi na konto mi wplynąć.:D

Do góry Bottom