• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Golf V dławi się na 2 biegu

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
wrzuc do opla skrzynie z innym przelozeniem i zapomnij o tempomacie , takich przypadkow jest wiele , co ty robisz na forum ?

marcin www

SuperMechanior
Punktów
32
W polautomacie to sa czujniki np w lewarku. A tu?

Na forum ucze się

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
w polautomacie sa czujniki bo cos musi ten bieg wlozyc i wiedziec czy jest zapiety.

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Sterownik podmieniony inny wiec sterownik odpada czyli mapa . Ustawienia fabryczne przywracane bez zmian.

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
nie wiem , jest takie buuuuu jak dodaje gazu i jakby wszystko szlo w wydech bo bije goracym od spodu. Jak tylko wysprzegle na chwile i dam gazu jedzie ok normalnie przyspiesza . Musze znów zatrzymac sie jedynka ruszyc dwójka i buu a czasem sie nie powtarza to musze znow sie zatrzymac i ruszyc z jedynki .Czasem na jedynce tez sie zadławi

marcin www

SuperMechanior
Punktów
32
A wogole to sa jakies błędy na tym silniku?

Kolego rusz z dwojki i zobaczymy co bedzie sie dzialo.

Ostatnia edycja:

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Nie ma błędów , myślałem ze sterownik opóźnia zapłon i zapłon występuje w wydechu. Bo jak chwile jedzie się na tym braku mocy wali gorącem spod auta. Wymieniłem sterownik dalej to samo, w wartościach rzeczywistych zauważyłem ze czujnik spalania stukowego w wartości na 2 cylindrze 1,5V a na biegu jałowym ma być max 0,5V chyba jak dobrze pamietam . Sprawdzam ciśnienie 14bar , mysle sobie nagar bo te silniki olej palą i zapala się mieszanka wcześniej wiec sterownik opóźnia zapłon żeby nie było spalania stukowego . Mysle sobie jest strzał w 10 , odpinam czujnik stukowy jadę bez i co to samo. Mam taka przepustnice chyba jeszcze podmienię choć patrzyłem do środka i wyglada ok . Tez myślałem ze tryb w pewnym momecie przepuszcza i przymyka się przepustnica.

Jak z dwójki ruszę to podejrzewam ze będzie ok, to się dzieje tak ze jak zmieniam z 1 na 2 przy wciskaniu sprzęgła czuć szarpnięcie takie jakby poduszki pod silnikiem były wyrwane i wkładam dwójkę puszczam sprzęgło i buuuuu. Wcisnę sprzęgło na chwile i jedzie albo zmienia na 3 szarpnie i jedzie . Kable świece cewka nowe ngk

marcin www

SuperMechanior
Punktów
32
Sprawdz jeszcze czy masz czujnik na sprzegle i na hamulcu podlaczony do ecu. Moze tu jest problem

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Co znaczy czy jest podłączony ? Jeżeli występuje w aucie to powinien sterownik silnika mieć od niego informacje

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Ok popatrzę później czy działają ale jak nie ma błędu to powinno być ok ale sprawdzę później

rafi146

Nowy
Punktów
0
Witam czy udało sie rozwiązać ten problem mam takie same obiawy ?

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Witam .
Jeszcze nie udało mi się znaleść problemu, kolego powiedz mi czy coś przy skrzyni miałeś robione ? Ja się zastanawiam nad wymiana skrzyni bo moja wyglada na to ze co dopiero była regenerowana bo jest czysta i poskładana na silikonie

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
Witam .
Jeszcze nie udało mi się znaleść problemu, kolego powiedz mi czy coś przy skrzyni miałeś robione ? Ja się zastanawiam nad wymiana skrzyni bo moja wyglada na to ze co dopiero była regenerowana bo jest czysta i poskładana na silikonie

skad jestes ? moze nie trzeba bedzie wymieniac skrzyni tylko kola zebate ;)

rafi146

Nowy
Punktów
0
Tczew :)

Co Do skrzyni to niewiem czy bylo cos robione ale umnie to wystepuje po pierwszym ruszeniu a potem wszystko smiga dopóki go nie zgasze i problem odnowa bylem w serwisie vw serwis bosch i nic niewiedza

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Ja już nie wiem w sumie jaka decyzje podjąć . Rozbierać silnik czy skrzynie, mam dylemat.

Do góry Bottom