Nie ma błędów , myślałem ze sterownik opóźnia zapłon i zapłon występuje w wydechu. Bo jak chwile jedzie się na tym braku mocy wali gorącem spod auta. Wymieniłem sterownik dalej to samo, w wartościach rzeczywistych zauważyłem ze czujnik spalania stukowego w wartości na 2 cylindrze 1,5V a na biegu jałowym ma być max 0,5V chyba jak dobrze pamietam . Sprawdzam ciśnienie 14bar , mysle sobie nagar bo te silniki olej palą i zapala się mieszanka wcześniej wiec sterownik opóźnia zapłon żeby nie było spalania stukowego . Mysle sobie jest strzał w 10 , odpinam czujnik stukowy jadę bez i co to samo. Mam taka przepustnice chyba jeszcze podmienię choć patrzyłem do środka i wyglada ok . Tez myślałem ze tryb w pewnym momecie przepuszcza i przymyka się przepustnica.
Jak z dwójki ruszę to podejrzewam ze będzie ok, to się dzieje tak ze jak zmieniam z 1 na 2 przy wciskaniu sprzęgła czuć szarpnięcie takie jakby poduszki pod silnikiem były wyrwane i wkładam dwójkę puszczam sprzęgło i buuuuu. Wcisnę sprzęgło na chwile i jedzie albo zmienia na 3 szarpnie i jedzie . Kable świece cewka nowe ngk