• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Jetta 1.6 TDI 2013 - silnik skacze na wolnych obrotach

mic_otf

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wrocław
Witam,

Jestem totalnie zielony jeśli chodzi o mechanikę samochodową. Chciałem zapytać was o opinię co o tym sądzicie.
Posiadam VW Jetta 1.6 TDI z 2013r. z przebiegiem ok 120k. Przebieg niby sprawdzony. Auto kupione od Toyoty w ramach `Pewne auto`. Problemy się zaczęły po kilku miesiącach od kupienia.
W PT odebrałem auto z toyoty. Była tam 2 tyg bo paliwo się lało po silniku. Okazało się niby że pompa jest nieszczelna. Uszczelnili. Samochód odebrałem bez zastrzeżeń. Po dojechaniu do domu (40km) samochód na wolnych obrotach zaczął dostawać dziwnych drgań. Obroty stały w miejscu. Mam wrażenie że gaśnie na milisekundę. Nagrałem filmik jak to wygląda:

Dodam że nstępnego dnia rano `na zimny` silnik nie było nic takiego. Dopiero jak chwilę pochodzi to zaczyna tak drżeć. Podczas jazdy nie dzieje się nic. W PN będę dzwonił do nich ale chciałbym poznać do tego czasu wasze opinie może ktoś wie co to może być. Gościu na sobotniej infolnii mówił mi że takim autem nie można jeździć trzeba je zacholować do serwisu. Podzielacie tę opinię?

mic_otf

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wrocław
Same sie naprawilo. Jechalem do serwisu i na przedostatnich swiatlach problem Sam sie rozwiazal. Zostawilem tam samochod zeby go sprawdzili sami ale gosciu dzwonil juz ze wszystko jest ok.

mic_otf

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wrocław
serwis tłumaczył to że możę coś się zapowietrzyło i już się odpowietrzyło
ogólnie mam nadzieję że to nie wtryski bo to dość droga zabawa

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
serwis tłumaczył to że możę coś się zapowietrzyło i już się odpowietrzyło
ogólnie mam nadzieję że to nie wtryski bo to dość droga zabawa

na chlopski rozum , uklad cr , mega szczelny , i sam sie zapowietrzyl po czym sam sie odpowietrzyl. jakies perpetum mobile , ewidetnie cos sie dzieje z ukladem wtryskowym , i za jakis czas to odczuje portfel :/

Do góry Bottom