• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vw lt 2.5 tdi 109km

Vw lt

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Klodzko
Witam,kupiłem be lt 2.5 tdi świeżo po wymianie rozrządu przez laika,auto chodzi Ale kopci na biało jak zimny i szarpie,jak ciepły kopci na 2500 obrotów,byłem we wszystkich warsztatach i rozkładają ręce jest błąd konta wtrysku pokazuje komputer i jest to nie do ustawienia,zalecilem sprawdzenie rozrządu Ale mówili ze to nie to,postawili diagnozę na pompę,więc zawiozlem do sprawdzenia i jest sprawna,wtryski też dobre,Nowa końcówka sterujacego,powiedzcie czy jest to wina rozrządu??

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
W r5 też się ustawia kąt dynamiczny i co lepsze można ją zablokować bez blokady jak się wymienia rozrząd

Ostatnia edycja:

Łydziak75

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
OPOCZNO
nie można a nawet trzeba ale przy dociąganiu śruby na wałku i tak sie przestawia 0 te 0,15 -0,20 dlatego ja ustawiam na 0.70 a po dociągnięciu śruby i odblokowaniu pompa cofa sie na 0.55 i ja mam po robocie i klient zadowolony

Vw lt

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Klodzko
Jeśli naprawisz I mieszkasz blisko to bede wdziecznyno w okolicy objechalem wszystkich I sa to naciagacze a nie fachowcy gdzie cię szukać??

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Podjedz gdzie na vag-a niech sprawdzą jaki jest ten kąt i dawka paliwa. Kąt powinien być na jałowym od 2 do 5 stopni, dawka od 3 do 4 mg na gorącym silniku. Ale przede wszystkim niech ktoś konkretnie sprawdzi lub ustawi rozrząd.

Do góry Bottom