• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Passat B6 dwumas

popek86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznan, Oborniki
Jestem posiadaczem passat b6. Moj dwumas dobiegl konca czy moge prosic o jakies wskazowki odnosnie wymiany ? schematy z autodaty lub etki ?
Vw passat b6 2.0 tdi 8v 2006 rok

Kpl zakupiony LUK-a

Dziekuje za odp.

Pozdrawiam

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Tu nie ma żadnej filozofii, wyciągasz skrzynię wymieniasz komplet sprzęgła i zakładasz skrzynię.:)

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Oddalem dzisiaj klientowi Mondeo 2,0 Tdci a moze Tddi z 2001, wymienilem to co kupil tarcze sprzegla i docisk zwykly, ale musialem dokupic dwumase, miala taki luz ze moglem wlozyc palec :D a w sklepie gdzie kupowal powiedzieli mu, ze dwumasa w tych silnikach nie pada.
Jakis czas temu przed czerwcem 2014 u poprzedniego wlasciciela ktos wymienil to co zakupil moj klient, ale jak wyjelem okazalo sie ze docisk byl samonastawny.
Jakies angole chyba nie wiedzieli i zalozyli jak zwykle :D

Pomocnik dal doopy jak zdejmowalem stary docisk wypadla tarcza bo i ona mogla byc odwrotnie zalozona.
Przy samonastawnym sa identyczne wysokosci srodka, nie wiem jak nazwac :(

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Jerry jak jest nowy docisk to nic nie trzeba robić a jak stary to żadne schody tylko ruszyć głową trzeba troszeczkę :)

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Jerry jak jest nowy docisk to nic nie trzeba robić a jak stary to żadne schody tylko ruszyć głową trzeba troszeczkę :)

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi, Sorry

Ja tylko podnioslem kwestie ze jest zwykly docisk to wiadomo jak dokrecamy, a jak samonastawny LUKa SAC a to chyba taki wlasnie zakupil autor watka to bez przyrzadu siem nie da bo bedzie podobny efekt jak u mojego klienta, nawet nie rok i nastepna duzo drozsza wymiana.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Admin ma rację, brak naszym mechanikom wyobraźni.
Bez obrazy, przyrządy to nam ułatwiają ale jak ruszymy trochę głową to nam wyjdzie na zdrowie no i trochę kasy zostanie :D

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Po drugie dwumasy Luka są awaryjne :) za 10 - 40 tys km pewnie pojawi się problem :)

Po drugie dwumasy Luka są awaryjne :) za 10 - 40 tys km pewnie pojawi się problem :)

Siwy 125

Początkujący
Punktów
0
Wszystko odnośnie sprzęgła różnych marek c do VW Passata znajdziesz maja bardzo konkurencyjne ceny.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom