• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Passat B7 nie pobiera CNG

Rafal0wawa

Nowy
Punktów
0
Ps. Wiem że to forum mechaników ale może ktoś z panów ( albo i pań) mechaników naprowadzi mnie na trop

Vw1.4 TFSI prod 2011 problem z cng​

Witam wszystkich.

Mam problem z moim passatem od kilku dni.
W piątek po przejechaniu kilkunastu km podczas postoju na parkingu z włączonym silnikiem na luzie, po kilku minutach usłyszałem 2 razy zgrzytnięcie z tyłu, następnie wyłączył się gaz i przełączył na benzynę, wskazówka powoli zeszła do zera. Tego samego dnia pojechałem na stację i zatankowałem cng do pełna - w zbiorniki weszło ok 15kg gazu. Po odpaleniu i przejechaniu ok km ( zawsze tak jest u mnie po tankowaniu) nastąpiło przełączenie z benzyny na gaz i po ok 10 sekundach wskazówka ( od cng) powoli spadła z całkowitego naładowania na zero .
Teraz jak odpalam samochód to nie przełącza się na gaz .
Dodam że taką sytuację mam pierwszy raz odkąd mam samochód ( auto w Polsce jest od 2019r, butle były legalizowane w sierpniu 2022.
Wczoraj auto odłączyłem od akumulatora- w nadziei że się zresetuje komputer, ale niestety problem nie ustał.
Teraz od uruchomienia wskazówka od gazu jest na "0" i nie przełącza się na CNG
W czym może być problem? Gdzie szukać? Ewentualnie możecie polecić jakiś warsztat który się zajmuje CNG w Warszawie i okolicach?

Z góry dziękuję za podpowiedzi
Rafał

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
982
Miasto
PGS
Problem napewno jest w instalacji gazowej .

Do góry Bottom