brzozaayz
SuperMechanior
- Punktów
- 161
Swięta prawda , ale i tak głupi umrze.Ustawiałem kąt w wielu takich silnikach ale nigdy tym sposobem, człowiek uczy się całe życie.
Swięta prawda , ale i tak głupi umrze.Ustawiałem kąt w wielu takich silnikach ale nigdy tym sposobem, człowiek uczy się całe życie.
Amen.Swięta prawda , ale i tak głupi umrze.
Spytam z ciekawości, skoro ustawiłeś statyczny na zegar to co jeszcze potem regulujesz na pracującym silniku i dlaczego? Rozregulowujesz go w ten sposób.Ja to ustawiałem najpierw czujnikiem ażeby odpalił a później vcds i regulacja precyzyjna napinaczem podczas pracy silnika.
A co on tam rozreguluje?Rozregulowujesz go w ten sposób.
Dziwne pytania specu zadajesz. Statyczny który właśnie ustawił rozstraja.A co on tam rozreguluje?
A Ty wierzysz, że ustawia a nie sprawdza czy co s...ieprzył ? Wiesz jak ludziska piszą. Osobiście nie wiem jak Ty, ale ja dwa razy robiłem na zegar, bo klient stał. Reszta bez bo szybciej.Dziwne pytania specu zadajesz. Statyczny który właśnie ustawił rozstraja.
mam podobny problem : auto trafiło z zerwanym paskiem rozrządu tym od pompy. ustawiam rozrząd ( znak na kole zamachowym i "płetwa" wchodzi w wałek rozrządu) z drugiej strony ustawiam koło od pompy na wycięcie na obudowie pompy, zakładam pasek i rolki , koło tylne od wałka rozrządu luzne, napinam obie rolki. wkręcam zegar i co???? wartosc 0,55 mam mieć jak koło pompy zgrywa się z znaczkiem na obudowie pompy. to po wkręceniu zegara kręce w prawo aż do zatrzymania wskazówki, zeruje zegar i dojeżdzam do znaku czy do wartośći 0,55 na zegarze??tak jak napisałeś, znak na kole to tylko wstępne ustawienie. liczy się zegar.do wartośći 0,55 na zegarze
0,55 i do przodu