• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vw touareg 4.2 tdi 2010 nie widzi obrotów z czojnika wałka

swirek30

Bywalec
Punktów
1
Witam ma problem z touaregiem 4.2 tdi o oznaczeniu silnika ckda .Sterownik nie widzi obrotów wałka silnika mam pytanie czy może ma ktoś opis wtyczek sterownika silnika żeby sprawdzić okablowanie bo nie wiem co może być przyczyną wymieniłem dwa czujniki wałka każdy nowy z serwisu aso i również nowy czujnik wału też oryginalny .Na wtyczce masa jest zasilanie 5v sygnałowy 3,2v na załączonym zapłonie ale nie urochomionym silniku gdyż nie odpala .Proszę o jakąś podpowiedz .

swirek30

Bywalec
Punktów
1
Dzięki spróbuje coś poszukać na tej stronie .

To trzeba wykupić jak to zapłacić ? kupowałeś już na tej stronie?

Ostatnia edycja:

melas

SuperMechanior
Punktów
61
Miasto
WRZEŚNIA
Stasiu jak już chcesz poprawy słownictwa to podaj prawidłowy wyraz. Jaki .masz opis błędów?

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Witam ma problem z touaregiem 4.2 tdi o oznaczeniu silnika ckda .Sterownik nie widzi obrotów wałka silnika mam pytanie czy może ma ktoś opis wtyczek sterownika silnika żeby sprawdzić okablowanie bo nie wiem co może być przyczyną wymieniłem dwa czujniki wałka każdy nowy z serwisu aso i również nowy czujnik wału też oryginalny .Na wtyczce masa jest zasilanie 5v sygnałowy 3,2v na załączonym zapłonie ale nie urochomionym silniku gdyż nie odpala .Proszę o jakąś podpowiedz .
Sprawdziłeś miernikiem i napięcie jest sprawdź żarówkom.

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Oscyloskop trzy kanaly. Igly wbic we wtyczki i prawda wyjdzie

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Taki samochód i taki byk. Czujnik się obraził, ot co. Czujnik piszemy nie czójnik.

swirek30

Bywalec
Punktów
1
A podobno jak z czujnika nie idzie sygnał to oscyloskopem go nie zmierzę tak mi powiedzieli .A dostęp do oscyloskopu mogę mieć ale nie mierzy bo niby nie jak nie daje sygnału to nie zmierzę.

Ostatnia edycja:

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Podlaczasz oscyloskop do przewodu sygnalowego i do masy pojazdu i przy kreceniu powinien byc prostokąt.

swirek30

Bywalec
Punktów
1
Ok sprubuje mam nadzieję że to będzie uwalona wiązka a nie sterownik .

Stasiu jak już chcesz poprawy słownictwa to podaj prawidłowy wyraz. Jaki .masz opis błędów?
Błędów brak właśnie wcześniej wywalało p0016 a teraz nic.

swirek30

Bywalec
Punktów
1
Byłem dziś w serwisie na konsultacji i powiedzieli mi że mam przeskoczony łańcuch .Po wycenie naprawa będzie kosztowała u nich 15000zł
a diagnoza kosztowała 450zł .A więc trzeba będzie motor wyciągać :/

Do góry Bottom