• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wózek narzędziowy - serwis na rajdy

Pietrasss

Początkujący
Punktów
0
Cześć,

Potrzebuje zakupić w miarę sensowny wózek taki żeby wrzucić na sprintera i jechać z nim na kjs/rajdy.

Najbardziej zależy mi na dobrych grzechotkach i kluczach. Zbędna bajery typu piłki, pięć młotków itd. nie potrzebuje.

Pytanie - czy iść np. w coś około 2300-2500 czy 5-6k ? Wyjazdy to około 10-15 w roku ale przyszłościowo chciałbym uzbroić garaż. Z tych lepszych myślałem nad:

- Sonic (koło 6-7k wiec to już jak dla mnie max.)
https://intercars.pl/produkty/1355522-wozek-narzedziowy-z-wyposazeniem-sonic-736931

- Honiton - przystępny cenowo, 3 grzechotki, dużo nasadek i kluczy - z tego co czytałem na forum dużo osób chwali te narzędzia
https://allegro.pl/szafka-narzedziowa-wozek-warsztatowy-honiton-276-i5641570859.html

- SATA - cenowo ok, nie wiem jak z jakością. Ktoś miał jakieś doświadczenia ?
https://allegro.pl/szafka-narzedzio...2n8XNrEdxhK-Pg4eBRxoCntgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

- Beta ? - myślałem aby wyposażyć goły wózek samemu w to co potrzebuje no ale tutaj to ceny z kosmosu jak liczyłem.

Z tańszych:
- Wózek Neo lub Huttenberg
https://allegro.pl/wozek-narzedziowy-huttenberg-niemiecki-376-el-i7636214650.html
https://elektrohurt.net.pl/towar/vi...GfdehtkL5kCfBLaHOZb4bauqoCGHc-vBoCnOAQAvD_BwE

Ew. coś innego. Oglądałem kilka wózków typu Airpress itd. i jakoś samego wózka troche tego... Narzędzia nie wiem. Może są osoby/firmy co składają wózki na zamówienie ? (wyposażenie)

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Mam wózek yato za 1500 i dają radę. Zwłaszcza grzechotki. Brałem kiedyś sata grzechotki więc powiem że o dupę rozbić. Nie ma sensu przepłacać za markę. A tu masz same niezbędne rzeczy plus dwie dolne szafki na swoje dodatkowe szpargały.

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
King Tony. Można sobie skonfigurować wózek.

logan124

Gaduła
Punktów
21
Miasto
promóję mondryh
Nasadka do klucza udarowego King tony penkła mi przy ręcznym odkrencaniu koła w Golfie koleżanki, masakra jakaś a tutaj tak chwalicie

Pietrasss

Początkujący
Punktów
0
Wózek Sata i Honitone by mi odpowiadał bo ma mało plastiku, narzędzia przyzwoite z opinii, cena ok. Założyłem temat bo wiem że są tutaj osoby co pracują lub mają pogląd na różne marki. Chodzi mi o zestaw co kupie raz i nie bedę musiał co chwile coś dokupować/reklamować. W Teng toolsa czy gedore nie będę szedł bo nie zakładam warsztatu i nie będę tego używał na codzień. Chodzi mi o średnią półkę cenową z ew. możliwością rozbudowy. Jeżeli jeszcze jakieś inne propozycje macie to podlinkujcie :)

Przy okazji zaptam: jaki klucz udarowy akumulatorowy ? DeWalt ? Coś w przedziale 500-1200pln.

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Rossczepiła się wzdłurznie -powstała taka szparka i nasadka obślizguje się po śrubie

Pękła dla tego że zadziała na nią siła boczna typowa dla dźwigni. A nie na dokręcanie czy też odkręcanie do Czego została stwożona, widziałem już takie rzeczy że skakał po przedłużce potem zdziwiony że nasadka pękła.

Ostatnia edycja:

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
W sumie to dobrze że pękła nasadka. Uwalić łeb śruby to już robi się problem.
Moje udarowe nasadki yato urywają śruby przy piaście, nie pękają, nie mielą łba.
Redukcja na 1cal i półtora metra...Jak to mówio--cóś musi puścić.

Solidny podstawowy wózek kosztuje 1500-1800zł brutto.
Najczęściej brakuje w nim płasko/oczkowych kluczy.
Logo firmy na takim wózku, to zależy od sprzedawcy, bo producent ten sam.

Ostatnia edycja:

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Tak yato się wyrobiło w uj. Tak jak pisałem wcześniej miałem i sata i yato. Sata grzechotka ponad stówe a yato 30 pare jak pamiętam. To fakt sata ma dożywotnią gwarancję ale co z tego jak dwa razy dawałem na reklamację i 14dni czekania za każdą razą dają nową i z każdą ten sam problem z czasem się to mi znudziło i leży gówno w szafie. Szpanu mi się zachciało jakie to markowe narzędzia się używa, a łokcie pokaleczone bo rączki wylatywały bez uprzedzenia.

Pietrasss

Początkujący
Punktów
0
Poczytałem o Sacie i rzeczywiście loteria ładna. Rozmawiałem z 2 warsztatami z okolic i dziwnym trafem obydwa lecą tylko na Tengu...

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Jak pracowalem jeszcze na etacie to mialem wozek tenga i poza bitami ktore byly jak zapalki reszta sprawowala sie dobrze.Teraz mam trzy wozki halfordsa a narzedzia mix w zaleznosci od potrzeb od snap on i facom po yato. To ostatnie pare lat temu bylo ok a teraz to marchew na ktora szkoda wydawac pieniedzy

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
O kluczu udarowym teng tools już pisałem. Robotę robi. Służy juz ładne kilka lat. Mam jeszcze plaskooczkowe i nasadowe . I gdybym miał kupić jeszcze raz to tylko teng tools.
Klucze naprawdę robią robote

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
473
A nie lepiej zrobić sobie zabudowę jakąś na tym sprinerze? O ile to
Nasadka do klucza udarowego King tony penkła mi przy ręcznym odkrencaniu koła w Golfie koleżanki, masakra jakaś a tutaj tak chwalicie

A od kiedy udarowe nasadki są przeznaczone do dokręcania dźwignią?

To tak samo jak byś napisał "nie polecam diesli, zalałem benzyny i silnik na złom"

logan124

Gaduła
Punktów
21
Miasto
promóję mondryh
A nie lepiej zrobić sobie zabudowę jakąś na tym sprinerze? O ile to

A od kiedy udarowe nasadki są przeznaczone do dokręcania dźwignią?
"
Aha, to niewiedziałem rze są takie słabe. Nastempnym razem kupie takie normalne mocne, zobacze na bazaże - tam sprzedają takie rużności to pewnie bendą mocniejsze niż te udarowe. Dzienki.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
przeglądarkę sobie zmień
na taką...... która ma korektor w sobie

Pietrasss

Początkujący
Punktów
0
Niestety zabudowa odpada.

Przeglądam katalog TENGa i jak by tak doposażyć sam wózek wg własnych potrzeb to się robi normalna cena, w tych gotowych zestawach napchane za dużo rzeczy....

Jakie opinie o BAHCO ? To coś takiego jak Beta ?

Do góry Bottom