Witam wszystkich jestem nowy a tym forum nurtuje mnie pewna sprawa mianowicie co może być przyczyną urwania się walka rozrządu ja miałem Vo!vo V40 1.8 benzynę w automacie i ostatnio bardzo często świeciła się kontrolka check engine a raz nawet zaszła taka sytuacja iż chcąc zapalić silnik wystąpiły objawy słabego akumulatora lecz po ruszeniu auta na luzie do tyłu i do przodu odpalił normalnie innym razem usłyszałem po odpaleniu rao silnika cała klawiaturę Ala zaraz zgasilem silnik i po ponownym rozruchu chodził normalnie rok temu był robiony rozrząd dokładnie przejechalem 10000 mil bo przy wymianie było 84000 a w tym momencie jest 94000 ostatnio wyskskiwaly błędy czujnika wału korbowego i walka rozrządu po za tym jeżeli ktoś mógłby mi opisać jakie szkody występują w silniku w takiej sytuacji i czy opłaca się go jeszcze naprawiać bo auto ma 17 lat aha w tych modelach występują dwa silniki a w moim był volvoski a nie od Mitsubishi prosiłbym o odpowiedź z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam W. Masek

bo naprawa tutaj raczej nie oplacalna i znalezc warsztat ktory sie tego podejmie to szukanie ze swieczka