• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wgrywanie / zgrywanie map silnika

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
myślisz żeby lepiej kupić z serwisu typu allegro ? w sumie chinol to chinol... na alliexpres jest jeszcze taniej

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ja uważam, ze powinieneś zaopatrzyć się w kess'a...
Upiernicz kilkanaście sterów, zdezeluj ze dwa stoły... a co tam...
Sprzęt za 200 pln bał bym się do mojej starej foki mk2 zapodać, bo ster więcej wart... :D

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jaki sterownik masz w tym Pugu? Jak EDC15C2 to Mpps ryż robi dobrze. Odczytaj swój sterownik i poproś kogoś, żeby ocenił czy wsad ok. Jeśli EDC 16c34 to nie ruszaj po OBD , bo jak nie uwalisz przy programowaniu to jest duże przwdopodobieństwo, że uwalisz konfigurację i będzie potrzebny PP200, żeby to postawić na nogi.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Co chcesz robić? tuning? Jak masz silnik 90KM RHY to turbo nie jest sterowane przez ECU i trzeba kombinować inaczej , żeby mocy dołożyć.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Poszukaj galletto v54. Idzie po obd i na kowadle (stole) tez ogarnia temat. Takie dwa w jednym. Mam to i sprawuje sie dobrze. Jedyne na co trzeba zwrocic uwage to stabilne zasilanie. Czyli zasilacz do szuflady akumulator z auta i laptop z dobra bateria

Filmy mojego autorstwa

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
w sumie nawet dobra cena jak za taki sprzęt, po obd + podpinanie się bezpośrednio pod flash. Trudniej będzie uwalić taki sterownik :D pytanie gdzie kupić, alledrogo ? centralnie od chinoli ? na alegro widzę że za 299 można kupić.

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
wiem o co chodzi :) tylko nie wiedziałem że i tutaj występują wersje gorsze i poprawione, jeśli chodzi o podróby....

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Moze tak , chiniole zrobiły kopie ale ... pakują uklady gorszej jakości czasem brakuje elementow albo maja inne wartości itp . Jak sie zrobi to już chodzi

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
bartek ty sobie ten obrus ze stołu zdemontuj:D bo jak złapiesz zasuwką od spodni albo rzepem to ci to wszystko pojedzie i bedziesz miał zafundowana wycieczke po edc16 na pobliski szrot:confused:

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Każdy chyba miał taką wycieczkę :D Kiedyś się pomyliłem z kowadłem BDM o jeden pad w lewo, pstryk i po procku, ECU martwe a klient w drodze po auto :D . Samo otwieranie EDC 16 to już przygoda, szczególnie te z odwrotną płytą :D

Do góry Bottom