• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

witam ,kto wie jak to naprawić?? czy da się zespawać??

huba240

Początkujący
Punktów
0
otwory 8mm .w nowym prawie wszystkie nie na wylot ,trochę się w kilku przebiłem lekko.będę spawał w argonie ,możecie podać jaki woltaż dla drutu 0,6 i0,7 i jak zaspawać otwory ?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
otwory 8mm .w nowym prawie wszystkie nie na wylot ,trochę się w kilku przebiłem lekko.będę spawał w argonie ,możecie podać jaki woltaż dla drutu 0,6 i0,7 i jak zaspawać otwory ?
Rwiesz się do roboty , jak pies do kiełbasy , a kiełbasa zielona . Co to jest , nasz mig z opolskiego OZAS-u na 230v , czy
na 230/380 czy380 . Starszej generacji , czy nowszy . Elektra-Beckum , Bester, czy zakichany Einhel z jednym
miedzianym a drugim aluminiowym uzwojeniem , czy wyższej klasy . Argon to tylko gaz ochronny i drogi .
Nadaje się do spawania aluminium i innych metali i stopów kolorowych . Do stali stopowych w blacharstwie
lepszy argomix-mieszanka z dwutlenkiem węgla , który to chłodzi , szczególnie przy wstawkach blach na
zewnątrz karoserii -pęknięciach itp. tzw. spawanie periodyczne -przerywane z chłodzeniem gazem ochronnym .
Z reguły migi mają podane parametry co do zakresu prądu , crubości drutu i spawanego materiału . Pokrętła
regulacyjne z reguły są skala skokowa lub płynna .Przełącznik od peroidu zostaw w spokoju . Dwie blachy
jak te łączone przygotuj do prób , oczyść z korozji , bo będzie spoina pryskać i wypalać dziury , prąd i posów
drutu próbuj na pojedynczej blasze , przy 2-3 sekundowym spawaniu ma powstać na blasze dołek . Jak dojdziesz
tak daleko , to zaspawuj otwory od brzegu w koło. Spoiwo spłynie do środka tych prawie dziurek i zastygnie
nie wypalając dziur . Środek zalej 4-5 sekund i po kłopocie . Zaczynając w wieku 10-lat , to byś na tą moją
pisanine nakichał . Próbuj -praktyka czyni mistrza i powodzenia . Napisz jak poszło.

Do góry Bottom