• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam mam problem z Audi A6 C6 3.0 TDI. Mianowicie auto nie ma mocy do 2tyś obrotów.

Quattro1994

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z Audi A6 C6 3.0 TDI. Mianowicie auto nie ma mocy do 2tyś obrotów. Prawdopodobnie problem tkwi w przepływomierzu, po wymianie na nowy jest zdecydowanie gorzej niż na obecnym. Poprawa mocy następuje jedynie po wypięciu wtyczki (kabli) z przepływomierza, wtedy auto zachowuje się naturalnie.

Quattro1994

Początkujący
Punktów
0
Auto szukuje na sprzedaż, ten sposób jest słaby, ponieważ wyskakuje check dodatkowo po 200kilometrach przejechanych bez wtyczki wyskoczyła kontrolka zapchanego filtru DPF. Chciałbym rozwiązać problem. Proszę o konkretne pomysły przyczyny takiego zachowania auta.

Quattro1994

Początkujący
Punktów
0
Te
Po wymianie zrobiona wymiana przepływki na nowà w kompie ?
Tego nie wiem. Dostałem informację od mechanika, że sprawdzane było turbo, klapy i przepływka. Wymieniony został sterownik turbo i zaprogramowany, a potem kombinował z przepywomierzem, skomentował to jedynie że jeszcze takiego przypadku nie miał żeby auto jechało po wymianie przepływki gorzej niż na starej i jedyny sposób na poprawę n mocy na tą chwilę było wyjecie kabli. Czy ten problem może mieć coś wspólnego np z czujnikiem doladowania turbo?

Rys00

Boss regionalny
Punktów
94
Te "nowe" przepływki podają rózne wartości kup używkę oryginał Hitachi 059906461K

Quattro1994

Początkujący
Punktów
0
Jakieś parametry tej przeplywki widział?
Nie znam niestety konkretów.
Automatyczne połączenie postów:

Te "nowe" przepływki podają rózne wartości kup używkę oryginał Hitachi 059906461K
Zbyt optymistycznie podejście, skoro nowa nie zagrała, a powinna to mało prawdopodobne aby na uzywce zagrało. Problem może tkwi w czymś innym.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Nie znam niestety konkretów.

Zbyt optymistycznie podejście, skoro nowa nie zagrała, a powinna to mało prawdopodobne aby na uzywce zagrało. Problem może tkwi w czymś innym.
To Ty naprawiasz czy mechanik?
jak Ty to proszą Cię koledzy o parametry aby coś wywnioskować i pomóc a u Ciebie jak grochem o ścianę,
jak mechanik to zostaw jemu niech się męczy i naprawi, chyba że to "mechennik" i musisz mu powiedzieć co ma wymienić ...
Ale chyba widzę że Ty to chyba "jednostrzałowiec" a Twój pobyt na forum skończy się może na dziękuję albo i to nie ...

Quattro1994

Początkujący
Punktów
0
To Ty naprawiasz czy mechanik?
jak Ty to proszą Cię koledzy o parametry aby coś wywnioskować i pomóc a u Ciebie jak grochem o ścianę,
jak mechanik to zostaw jemu niech się męczy i naprawi, chyba że to "mechennik" i musisz mu powiedzieć co ma wymienić ...
Ale chyba widzę że Ty to chyba "jednostrzałowiec" a Twój pobyt na forum skończy się może na dziękuję albo i to nie ...

Naprawia mechanik, kolejny z kolei, który nie potrafi rozwiązać usterki, więc szukam pomocy tutaj. Miałem nadzieję, że ktoś mi pomoże, ktoś kto miał do czynienia z podobna awaria. Właściwie to masz racje, bo w tej sytuacji liczę na to, żeby mu powiedzieć co wymienić, bo już mam dosyć zostawiania auta na kilka dni w kolejnych warsztatach i słuchać, że ,,skończyły się już pomysły i nie wiem co to może być,,
PS. Możesz być spokojny Tobie napewno nie podziękuję, nie wniosłeś nic konkretnego do dyskusji oprócz głupich zaczepek i musiałem tylko zmarnować czas żeby Ci odpisac.

Ostatnia edycja:

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Kupiłeś nową ale czy ori? Bo zamienniki lubią platac figle szczególnie tanie. Każdy czujnik w silniku ma swoje określone zadanie i każdy ma wpływ na jego prace, spalanie i osiągi.

Do góry Bottom