Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam mam problem z Audi A6 C6 3.0 TDI. Mianowicie auto nie ma mocy do 2tyś obrotów. Prawdopodobnie problem tkwi w przepływomierzu, po wymianie na nowy jest zdecydowanie gorzej niż na obecnym. Poprawa mocy następuje jedynie po wypięciu wtyczki (kabli) z przepływomierza, wtedy auto zachowuje się naturalnie.
Auto szukuje na sprzedaż, ten sposób jest słaby, ponieważ wyskakuje check dodatkowo po 200kilometrach przejechanych bez wtyczki wyskoczyła kontrolka zapchanego filtru DPF. Chciałbym rozwiązać problem. Proszę o konkretne pomysły przyczyny takiego zachowania auta.
Tego nie wiem. Dostałem informację od mechanika, że sprawdzane było turbo, klapy i przepływka. Wymieniony został sterownik turbo i zaprogramowany, a potem kombinował z przepywomierzem, skomentował to jedynie że jeszcze takiego przypadku nie miał żeby auto jechało po wymianie przepływki gorzej niż na starej i jedyny sposób na poprawę n mocy na tą chwilę było wyjecie kabli. Czy ten problem może mieć coś wspólnego np z czujnikiem doladowania turbo?
To Ty naprawiasz czy mechanik?
jak Ty to proszą Cię koledzy o parametry aby coś wywnioskować i pomóc a u Ciebie jak grochem o ścianę,
jak mechanik to zostaw jemu niech się męczy i naprawi, chyba że to "mechennik" i musisz mu powiedzieć co ma wymienić ...
Ale chyba widzę że Ty to chyba "jednostrzałowiec" a Twój pobyt na forum skończy się może na dziękuję albo i to nie ...
To Ty naprawiasz czy mechanik?
jak Ty to proszą Cię koledzy o parametry aby coś wywnioskować i pomóc a u Ciebie jak grochem o ścianę,
jak mechanik to zostaw jemu niech się męczy i naprawi, chyba że to "mechennik" i musisz mu powiedzieć co ma wymienić ...
Ale chyba widzę że Ty to chyba "jednostrzałowiec" a Twój pobyt na forum skończy się może na dziękuję albo i to nie ...
Naprawia mechanik, kolejny z kolei, który nie potrafi rozwiązać usterki, więc szukam pomocy tutaj. Miałem nadzieję, że ktoś mi pomoże, ktoś kto miał do czynienia z podobna awaria. Właściwie to masz racje, bo w tej sytuacji liczę na to, żeby mu powiedzieć co wymienić, bo już mam dosyć zostawiania auta na kilka dni w kolejnych warsztatach i słuchać, że ,,skończyły się już pomysły i nie wiem co to może być,,
PS. Możesz być spokojny Tobie napewno nie podziękuję, nie wniosłeś nic konkretnego do dyskusji oprócz głupich zaczepek i musiałem tylko zmarnować czas żeby Ci odpisac.
Kupiłeś nową ale czy ori? Bo zamienniki lubią platac figle szczególnie tanie. Każdy czujnik w silniku ma swoje określone zadanie i każdy ma wpływ na jego prace, spalanie i osiągi.