• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wpis do KRIG - żartownisie

P

PogotowieSamochodoweUK

Nie dramatyzuje, tylko mam porownanie jak sie ludzie i instytucje w PL zachowywaly 12 lat temu i od tego czasu jak jestem w PL co roku lub co dwa lata widze jak sie ludzie i system znienia. Bardzo drastycznie, niekorzystnie i bez mozliwosci odwrotu od zlej drogi.

Ludzie nie potrafia gadac ze soba, sa zazdrosnikami, obgaduja, klamia, wyludzaja, okradaja, niszcza innym zycie, szukaja jedynie zysku i pomstuja.

Kiedys tego nie bylo. To znaczy bylo, ale niezauwazalny procent, teraz niezauwazalnym procentem jest normalnosc.

I nie mow ze nie mam racji;) Bo ludzie w PL zmienili sie o 360stopni w ostatnich 10 latach.

Np taka przemiane obserwuje obecnie w UK, angolom tez od okolo 2 lat zaczelo odbijac i tylko zaczepki szukaja i sa coraz wiekszymi ignorantami.

Makarony natomiast dalej swoja pizze kreca i jak kiedys tak i dzis nic do nikogo nie maja.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
:p Koledzy o kulturze, społeczeństwie, itd. można wiele mówić- jednakże to od nas też zależy jak ten świat wygląda. Zawszę mówię zaczynajmy od siebie.

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
Nie dramatyzuje, tylko mam porownanie jak sie ludzie i instytucje w PL zachowywaly 12 lat temu i od tego czasu jak jestem w PL co roku lub co dwa lata widze jak sie ludzie i system znienia. Bardzo drastycznie, niekorzystnie i bez mozliwosci odwrotu od zlej drogi.

Ludzie nie potrafia gadac ze soba, sa zazdrosnikami, obgaduja, klamia, wyludzaja, okradaja, niszcza innym zycie, szukaja jedynie zysku i pomstuja.

Kiedys tego nie bylo. To znaczy bylo, ale niezauwazalny procent, teraz niezauwazalnym procentem jest normalnosc.

I nie mow ze nie mam racji;) Bo ludzie w PL zmienili sie o 360stopni w ostatnich 10 latach.

Np taka przemiane obserwuje obecnie w UK, angolom tez od okolo 2 lat zaczelo odbijac i tylko zaczepki szukaja i sa coraz wiekszymi ignorantami.

Makarony natomiast dalej swoja pizze kreca i jak kiedys tak i dzis nic do nikogo nie maja.

100%RACJI.Niestety 100%.Dodal bym jeszcze ze w Pl jest za duzo ludzi ''NAJ'' najmadrzejszy,najleprzy,najcfanszy,najladniejszy itd.itd. wychodzi na to ze w Polsce niema normalnych ludzi tylko same robokopy,supermeny itp.
Co do uk to tez 100%.ja bym powiedzial od 3-4 lat zrobili sie wredni i wrogo nastawieni.Od ok 2009 wiekszosc Polakow w uk i irl klepie coraz wieksza biede.Single juz wyjechali a rodziny musza siedziec bo ''SZKOLA''dzieciakow.choc szkola ta w rzeczywistosci cofa ich w rozwoju.
W 2004/05 Dla fachowca zarobic ok 400f tydz. nie bylo wielkim problemem.Dzis JESLI!!! znajdziesz robote to 300f to masz pana po nogach calowac.A najczesciej jest to do 250f.(wydatki na przelomie tych 8lat poszybowaly o ok 80%)
No i te italjance- Pamietaj tam tez nigdy nie bedziesz u siebie bedziesz zawsze tym ''fornersem'' Tak samo jak w uk
Wiem ze Polska pozostawia wiele do zyczenia(niestety) ALE tylko tu bedziesz w domu-u siebie,na rownych prawach z sobie rownymi.W uk mozesz otym zapomniec,niby wszystko ok ale jak przychodzi co do czego to jestes odstawiany na boczny tor.Taki statystyczny angol(zwykla patologiczna czesto pijacka męda) zalatwia jednym telefonem to co ty,ja i sporo nam podobnych (z bieglym angielskim) musimy tygodniami wychodzic,wystac,wyprosic i czesto dalej bez gwarancji

P

PogotowieSamochodoweUK

Powiem Ci ze to akurat zalezy od regionu i grupy spolecznej w jakiej sie obracasz. Ja od polakow trzymam sie daleko, a i od angloli tych patologicznych obdziarganych z kolczykiem wuchu i dresie stronie jak najdalej.

Obracam sie miedzy normalnymi wyksztalconymi (jak na warunki angielskie hehehe) ludzmi i nigdy nie spotkalem sie z rasizmem lub problemem w zalatwieniu czego kolwiek.Patologia tez sie czasem trafia.Mam jednego sasiada ktory nie wiem co robi na moim osiedlu bo to kolejny wyludzacz benefitow.

Co do zarobkow to 250F owszem przez agencje, w fabrykach sie tyle zarabia jako dobra tygodniowke.

Budowlancy, mechanicy trzepia tyle w jeden dzien a nawet i z 600F przy dobrym dniu idzie zarobic.Generalnie stawka samozatrudnionego nie zchodzi nigdy ponizej 100F na reke dziennie. ALE MOWIE TU O NASTAWIENIU NA KONKRETNA ROBOTE ZA KONKRETNE PIENIADZE I W KONKRETNYM STANDARDZIE

Polacy w UK....no to jest temat rzeka.... podejzewam ze blisko 80% (moja zona jest pracownikiem urzedu miasta wiec znam niektore statystyki) przyjezdnych polakow pobiera rozne benefity nieleganie i bazuja glownie na takim wyludzaniu. Wiedza i oczytaniem nie grzesza, a znajomoscia jezyka ang. juz tym bardziej.

A jesli chodzi o czucie sie jak w domu, to ja niemam z tym problemow. Natomiast jadac do PL czuje caly czas ze to ni moj swiat.

tasiorr

Nowy
Punktów
0
Witam.
Mi dziś Halyna (moja listonoszka) przywiozła takie właśnie pismo. Początkowo sie zdenerwowałem, no bo przecież wpis do ewidencji jest bezpłatny i ogólnie nie kojarzyłem faktu że taka opłata występuje. Po ponownej analizie tego co dostałem malutkich literkach z boku strony i kapitale zakładowym firmy wynoszącym bagatela 5000 pln :) oraz braku potwierdzenia odbioru listu załapałem że to ściema taka jak z tym wirusem co podawał sie za policje, blokował komputer i kazał płacić 500.pln :)
Najbardziej dołujące a zarazem pokazujące jak to państwo dba o "kowalskiego" w różnych aspektach życia od urodzenia Polaka zaczynając do pogrzebu kończąc.
Nie mówiąc już o prowadzeniu biznesu...
To pokazuje że (widać to już od 1989 roku) prawo i system jest stworzony do tego zeby oszukiwać i kraść, oczywiście za zgodą (coś za coś) rządzących.
PO-papranyTUSKU SPIEPSZAJ DO AFRYKI !!!!!!!

Do góry Bottom