widzę, że regenerowałeś wtryski których producent nie przewiduje regenerować. wiem, są fachowcy którzy to robią i też chciałem przyoszczędzić jednak finalnie wyszło na nowych wtryskach bo po regeneracji chodził gorzej niż na starych.
Który to kod ?
Numer części Audi to 03L 130 277J.Jaki kod dokładnie potrzebujesz?
numer katalogowy wtryskiwacza Bosch - 0445110339
Kod IMA - BJC 0445110339 130 277
kod typu - C8Z3C
Właśnie.0445110339 to wtryski z Peugeot,Ford.Numer części Audi to 03L 130 277J
Podmieniłem na uzywanewidzę, że regenerowałeś wtryski których producent nie przewiduje regenerować. wiem, są fachowcy którzy to robią i też chciałem przyoszczędzić jednak finalnie wyszło na nowych wtryskach bo po regeneracji chodził gorzej niż na starych.
Tylko nie zamienia się na wtryski do Audi,a o takim aucie pisze.0445110339 to jest nr bosch
Wtryskiwacz jest w pełni regenerowalny
Na zdjęciu autora wątku jest nr 0445110 369, nie 339. Może to przez to pokazują się wtryski do innych aut.0445110339 to jest nr bosch
Wtryskiwacz jest w pełni regenerowalny
Podmieniłem uzywane dlatego muszę je przypisać, podmieniłem zeby sie upewnić ze tamte szwankująWg mnie ten kod: CBZ3GIC.
Pytanie po co chcesz je adaptować jeśli ich nie wymieniłeś i nadal są te same (jeśli się nie mylę).
A jedynie były regenerowane, choć ich kod się nie zmienił- gdzie po regeneracji powinny dostać chyba inne kody jeśli zostały jakkolwiek zmodyfikowane, a nawet samo ich rozebranie powinno tym skutkować. Jeśli było coś przy nich robione ale nadal mają ten sam kod to czy wpisywanie ponownie tego samego kodu ma sens?
Troszeczkę sie nie zrozumieliśmy ja wymieniłem wtryskiwacze na jakieś uzywki i zastanawiam czy je przypisywać trzeba ?Przypisać możesz.
Jak obecne nie działają w pełni dobrze to nic się nie stanie jak zmienisz kody.
Ja bym nie nadpisywał informacji o wtryskiwaczach w ECU jak bym miał dobrze działające, bo wtedy resetujesz dane na których dobrze działa.
W Twoim przypadku to raczej bez różnicy, jeśli może być tylko lepiej.
Ewentualnie możesz jeszcze zobaczyć czy po oddaniu ich do sprawdzenia, o czym pisałeś, nie zostały zamienione miejscami. Będziesz widział w miejscu gdzie podajesz kod, jakie były na których cylindrach-jak już pisal kolega wcześniej. Może to przyczynia sie do problemu?
Jeśli chodzi o poprzedni problem nie wiem czy to były jeszcze winne moje wtryski na tych używanych wydają sie chodzic lepiej ,wiecej bede wiedział jak wal przyjdzie z regeneracji i bede mógł sie przejechać autemTroszeczkę sie nie zrozumieliśmy ja wymieniłem wtryskiwacze na jakieś uzywki i zastanawiam czy je przypisywać trzeba ?
Na tych co wyjęte było czasami na trzecim -1.3 teraz nie wychodzą powyżej -0,45 wczesniej silnik ok 2500 miał dziwne drgania wibrował na tych chodzi płynnie przy tych obrotach reszte sie okarze czy jest zmiana jak złożę i sie przejadęTo sorry, może też już nie ogarniam tematu.
Ogólnie to przypisuj kody. Jeśli nie działa jak powinno to możesz raczej tylko poprawić.
Ale jeśli objawy będą mocne nawet po przypisaniu to może już nie być problem wtryskiwaczy. Bo podanie sterownikowi jakie parametry na wtrysk to jedno, ale sterownik i tak powinien poradzić sobie z tym poprzez korekty.
O, może zobacz jakie korekty ma na wtryskiwaczach.
Znalazłem opiłki w filtrze paliwa nie ma ich duzo ,jest sie czym przejmować? Czy czasami się zdarzają i mozna navtym jeszcze pojeździć?pompa w baku moze opiekować czy wysokiego cisnienia ? Nie znam chistori auta moze komus wcześniej opiekowała i slabo wszystko było wyczyszczoneBo żaden prawie wtrysk nie przejdzie testu z maszyny .
Bo tam są dane do nowych wtryskiwaczy nie z przebiegiem ...
Dlatego sam sobie kupiłem maszynę i sam sprawdzam opcjonalnie naprawiam .
Ale jeśli uczciwie chcesz naprawić to taniej jest kupić nowy wtryskiwacz .