• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wulkanizacja i zerwana śruba od koła

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Myślę że przy naciaganiu może zamienić się w trebusz :D

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
Zasada prosta Sruba urwana przy odkrecaniu nie moj problem. Zrobie naprawie ale klijent placi za to.
Urwana przy dokrecaniu, moja wina.
Sytuacja z dzisiaj. Peugeot 307 przyjechal na wymiane opon. Tylko do kazdeko kola ktos wkrecin po jedne srubie z peugota 107. Inny skok gwintu
Gwit porezany w kazdej piascie po 1 sztuce. Wyjechal z geba na 3 srubach w kazdym kole. Po kims nie bede poprawial za darmo

serwisopony

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Lublin
Teraz przyjmuję zasady, jeśli nie robiłem wcześniej tego samochodu to klient dostaje nasadkę i dźwignie i złodziejki odkręca sobie sam. Chyba, że na własną odpowiedzialność zgadza się.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
To pewnie masz duzo klientów. :)
Ty się nie śmiej... Ostatnio przyjechał cham (dokładnie - cham bo zaraz zrozumiesz dlaczego) z naprawą wentyla. Było po godzinach pracy. Mówię gościowi, że nie robię po godzinach a on prosi żebym pomógł człowiekowi bo w trasie bo żona rodzi, bo dom się pali... :D No to dałem mu rurkę, nasadkę i żabę a sam poszedłem się przebrać... Zdziwiłem się jak wróciłem a koleś nie odkręcił koła - pytam co się stało a pasażer tego gównowozu przyznał się, że już na pobliskim przystanku próbowali odkręcić ale im się śruba obrobiła i żadnym kluczem nie idzie tego zrobić... Ale cham nie powiedział od razu co i jak tylko na pałę przyjechał i gdybym ja to zaczął robić to by na mnie zgonił.... Suma sumarum odkręciłem tą śrubę przy pomocy migomatu i wymieniłem ten wentyl..... A teraz wisienka na torcie - jak doszło do płacenia to klient do mnie, że ma przy sobie tylko 2 dychy..... :D :D :D Nie przyjmuję ludzi w potrzebie! Chamy kręcą koła sami :D

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
to są najgorsze ku**y, niema nawet na wymiane kominka, ba nawet na odkręcenie tej śruby nie miał, a na warsztat się pcha
Dzięki takim ch***m to normalni uczciwi ludzie po godzinach zostaną sami sobie.... Bo ja już litości nie mam.... :D :D :D Ktoś próbował wydymać Freda... Teraz Fred wydyma.... ;)
[video]
[/video]

serwisopony

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Lublin
To pewnie masz duzo klientów. :)
Popracuj trochę w temacie to się dowiesz i będziesz miał "swoich" klientów.

Niestety taka prawda z tymi ludźmi, 95% jest normalnych i wyrozumiałych i po prostu się słucha, a cwaniaczkom to my podziękujemy :D

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
głupoty gadacie. już widzę jak na warsztat podjeżdża staruszka a wy dajecie jej klucz bo szpilka nie chce się odkręcić.
ciekawe, czy jak robicie rozrząd i nie możecie śruby koła pasowego odkręcić. też powiecie, że jedź panie tam, gdzie poprzednio robili?
może napisać na tablicy, że odkręcamy tylko śruby, które ktoś wstępnie popuścił. będzie to super reklama i nikt z zapieczoną się nie pojawi.

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Dokładnie. Mechanika nikt nie pyta przy odbiorze auta jak szła ta śruba i tamta. Cena za robotę adekwatna do czasu jaki pochłonęła naprawa. Jeżeli zerwiemy przeciagniety gwint to naprawiamy a nie dzwonimy po klienta żeby odkrecil czy dokrecil. Panie napinacz paska rozrządu przykrec se sam bo już słaby gwint i ja się boję. Na wulkanizacji klientowi się klucza nie daje tylko urwana śrubę się wymienia i bierze się za to pieniążki

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Za tysiaka można się wyposażyć w te złodziejki, jak nie pasuje to są udarowe spline i młotek 3kilo na krótkim trzonku, jak nie to są wiertła.
Wtedy jak to muwio- Cóś musi puśić.

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
gorzej łebek śruby robi się okrągły,
bo jakiś cymbał wymieniał rozrząd :x

Do góry Bottom