• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyświetlacz w oplu vectra.

Emis

Gaduła
Punktów
1
Witam. Mam problem i licze na pomoc:) w mojej viki z 96r. zle działa wyświetlacz. Ten który jest na środku deski rozdzielczej. To znaczy połowa wyświetlacza jest wogóle nie czytelna. I tu mam pytanie co może być przyczyną? Proszę o pomoc i z góry dzięki.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
mozesz posłac fotki rozebranego licznika ? , tak to nie potrafie wytlumaczyc .

Emis

Gaduła
Punktów
1
No niestety nie mam mozliwości wysłania fotki. Ale już chyba rozumiem o co Ci chodzi. Za chwile zabiore się za to i zobacze co znajde. Musze konczyc na dzis. Odezwe się jutro i napisze jak to wygląda. Narazie. Dzięki.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
ja zawsze wymieniałem ten wyświetlacz

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Ja tego TIDa wywaliłem i wstawiłem MIDa trochę zabawy jest ale przynajmniej pełen komputer.
Jeśli połowa jest nie czytelna padła taśma i naprawa nie opłacalna lepiej już kupić używkę na allegro i wymienić, bo raczej wątpię że ta część nie czytelna jest przez padniętą żarówkę.

Emis

Gaduła
Punktów
1
Witam wszystkich. Bawiłem się dziś z tym wyświetlaczem. Taśma padła. Znajomy poradził mi żebym spróbował przetrzeć ją spirytusem, i spróbować przykleić. Ale nawet nie próbowałem tego robić bo nie bardzo chce mi się wierzyć żeby to pomogło. Szybko załatwiłem sobie nowy i świeci wszystko tak jak powinno. Dzięki wszystkim za porady i pomoc. Pozdrawiam.

YaSIu

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Manchester, UK
Te taśmy się regeneruje - mam znajomego który to robi i bierze za tą robotę 60 zł - czy to działa?? Działa bo mi też reanimował ten wyświetlacz i śmiga ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
działa , najczęściej się lutuje , najpierw hot air odlutowuje a potem ponownie sie lutuje .

figus2

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Ryki
Działa, działa. Już niejeden naprawiłem i narazie nie było reklamacji

Do góry Bottom