DyziekVW
Zweryfikowany Mechanik
Zibi-na 9-10 barach by na pewno tą śrube odkręcił 

Racja Arni , temat ciśnienia i przekroju węża , spadek na redaktorze wraca jak bumerang . Popieram to co piszesz , sam jadę między 12-15 atm. W latach76 dobry sprzęt pneumatyczny trzeba było załatwić z Polmozbytu . Ale podwójny udar to była nowość . A Yato , Ks Tools czy Adler , to nie góra . Choć przyszłość to dziś aku . Taki Metabo z 90-lat nadawał się do zakręcania śrubek , dziś nie Metabo co prawda , ale odkręcić śruby w ciężarowych i jest na wyposażeniu pomocy technicznej .my mamy do odkręcania kół w autobusach pneumata Kuken 1' i przy 12 barach odkrecamy a przy 10 dokręcamy i jest ok, nie rozumiem natomiast dlaczego wartość ciśnienia ma nie mieć wpływu na siłę klucza skoro ma, to widać. Najlepsze są pneumaty z młotkami Twin - Hammer, przynajmniej dla mnie, mam taki IR na 1/2' i jest super, a dla porównania chińczyk taki za 100 zł z kompletem nasadeknie ma siły czy to przy 6 czy przy 12 barach, to też ze względu na system młotków
![]()
Zibi-na 9-10 barach by na pewno tą śrube odkręcił![]()
To dobry pomysł na 3/4 jak w piosence no i posmaruj go trochę . Ojciec żartował do klientów , że za mocno smarowali i ugniło , ale tu bez smarowania i odwadniacza to ugnije . Swoją drogą przez 35 -lat ciśnieniem nic nie śpi. ....łem , ale piłę i szlifierkę zatarłem .Dzięki za podpowiedzimoże popatrzę jakieś na 3/4
Ja pracuje na Kamasa Tools. Bardzo lekki, cichy i w moim zdaniem wystarczająco mocny.a jaki klucz jeszcze polecacie do 600 zł?

Jest takie powiedzonko - za tanie pieniądze psy mięso jedzą - i to tyle co do jakości wszystkich wyrobów . Cena jest krótko adekwatna do jakości produktuJeśli klucz pneumatyczny na lata to tylko Chicago Pneumatic czyli CP.
Klucze kompozytowe czy z podwójnymi udarami itp są oczywiście skuteczne i praktyczne ale nie żyją zbyt długo.
Kolego daj rozpiske do tego CP bo rozumiem ze ta wklejona to do Mastera?Klucz pneumatyczny
1.STM 0004 + zestaw nasadek cena netto 615zł
2.CP 7733P + zestaw nasadek cena netto 520zł
Wyświetl załącznik 6619 Wyświetl załącznik 6618
![]()
mam jeszcze kilka innych rzeczy jak coś to pisać pw
te narzędzia są do ciągłego użytku w warsztacie większość urządzeń o wątpliwych markach po prostu służą majsterkowiczom i maja ograniczona żywotność
tak jak koledzy pisali ciśnienie 6,2 do 7 przy zachowaniu przekroju przewodu min 10mm ja jednak jako prawdziwy polak zawsze dodaje coś od siebie i ustawione mam na 8 bar jest to jeszcze w tolerancji wytrzymałości zaworów no i ważna zasada nie przesadzać z długością przewodu po 15m tracimy zapas powietrza i dostajemy zadyszki i przydał by się w instalacji zbiornik akumulacyjny może być 50l wystarczy a zrobi robotę
dam przykład prosty sami oddychajcie przez rurkę dwumetrowa![]()
Ok, manowie troche czasu juz minelo od chwili tego bumu z kluczami wygladajacymi identycznie ''yato/rotake/scorpio/alder'' i jak on tam sie jeszcze nazywal.
a za jakiś czas chce kupić drugiego pneumata i zastanawiam się miedzy Cp a facom