Szumek72
Zweryfikowany Mechanik
W zbiorniku jeżeli go rozszczelnimy całkowicie - na przykład przez demontaż wielozaworu przy pełnej butli mamy ciśnienie - atmosferyczne...Jakie ciśnienie LPG jest w butli? Bo ja nie wiem
halo,halo, napisze ktoś? czy za ciężkie pytanie?
Marku, na prawdę wystarczy...no wiec to na pewno wredne LPG które postanowiło nie parować ....![]()

w zbirniku po kilku latach uzbiera się woda, widziałem jak czyszczą zbiorniki w zakładzie jak odbierałem audi po montażu i też mają rację ci którzy twierdzą że lpg może bardzo długo parować ale pod warunkiem że lpg jest gownianej jakości czyli z dużo większą ilością butanu w mieszance, tylko zależnie od temperatury, kiedyś parę lat temu jak kupiłem lut lampę to dostałem do niej kartusze z butanem, była zima i to wcale nie chciało się palić, jak rozciąłem obudowę to ten butan ledwo co parował także można było go wylać jak wodę ale i tak odparował
a kupcie sobie kiedyś mieszankę propan-butan-izobutan, to dopiero ma wartość opałową
zapalniczka daje dwa razy dłuższy płomieńA mi chodzi o wodę i o gazNie chodzi o wodę tylko o gaz.
Rację mam ja a nie Marek.
odnoszę się do wypowiedzi wszystkich a nie tylko twojejPewnie są takie mieszanki tego nie neguje bo nie wiem nic na ten temat ale nie jest nim standardowy LPG ...

Żeby istniał standardowy LPG... Teoretycznie jest to 70% propan-30% butan ale są stacje które potrafiły odwrócić te proporcje, na kursie w PZ-MOT nam mówili o paliwachhihi polowa zęba podgrzała atmosferę ...![]()

A ja rozwijam tą teorię i mówię że może być pod warunkiem że w mieszance jest więcej butanuostatnio dyskusja dotyczyła czy może być płynny LPG w "otwartej" butli.
Ja twierdzę, że tak.
Marek_S że nie.
Rację mam ja.![]()