sony1
Bywalec
Wymiana świec zapłonowych w Peugeot 308 T9-1,2 Puretech-96KW>130KM>benzyna.
Schematy są dwa:
1 - jak będziesz robił to samodzielnie - to będziesz potrzebował ciupagę góralską, meselek i pogrzebacz...
Musisz postukać ciupagą przez meselek w świecę i zahaczyć pogrzebaczem i ciągnąć... z siła aż ci w łokciu pyknie...
Z montażem jest podobnie - bierzesz świecę i montujesz ją za pomocą ciukania ciupagą przez meselek... z siłą nie za dużą i nie za małą...
2 - zlecasz tą usługę mechanikowi...
W tym wypadku mechanik wymienia świece, a ty siedzisz sobie w poczekalni i popijasz kawę i oglądasz kolorowe gazetki... potem płacisz i cieszysz się jazdą...![]()
Ale, o co ci chodzi ?Wymiana świec zapłonowych w Peugeot 308 T9-1,2 Puretech-96KW>130KM>benzyna.
Czy jest jakiś schemat [film] jak wymienić świece w tym silniku-jaki jest moment dokręcenia? DziekujęAle, o co ci chodzi ?![]()
Czy jest jakiś schemat [film] w jaki sposób się je wymienia w tym silniku-jaki moment dokręcania?-Dziękuję
Automatyczne połączenie postów:
Czy jest jakiś schemat [film] jak wymienić świece w tym silniku-jaki jest moment dokręcenia? Dziekuję
Schematy są dwa:Czy jest jakiś schemat [film] w jaki sposób się je wymienia w tym silniku-jaki moment dokręcania?-Dziękuję
Czy jest jakiś schemat [film] jak wymienić świece w tym silniku-jaki jest moment dokręcenia? Dziekuję

To teraz w serwisach takich instrukcji trzeba używać aby wykonać podstawowe czynności serwisowe. Ludzie do czego to doprowadzi, Na ale dobrze jest napisać instrukcję gdy samochód naprawia uczeń bo ogarniętego mechanika w ASO trudno spotkać.
Kolego mam klucz dynamometryczny do świec i nie jestem leniem-oczywiście wszystkie poważne obsługi robię w serwisie Peugeota-pytałem tylko dlatego że czeka mnie wymiana przy motorze 1,2 Puretech a nie dlatego że niepotrafięSchematy są dwa:
1 - jak będziesz robił to samodzielnie - to będziesz potrzebował ciupagę góralską, meselek i pogrzebacz...
Musisz postukać ciupagą przez meselek w świecę i zahaczyć pogrzebaczem i ciągnąć... z siła aż ci w łokciu pyknie...
Z montażem jest podobnie - bierzesz świecę i montujesz ją za pomocą ciukania ciupagą przez meselek... z siłą nie za dużą i nie za małą...
W tym wypadku mechanik wymienia świece, a ty siedzisz sobie w poczekalni i popijasz kawę i oglądasz kolorowe gazetki... potem płacisz i cieszysz się jazdą...![]()
Dziękuję uprzejmie-bardzo fajna instrukcja-obrazowa-pozdrawiam.
Jak już dostaniesz świece, to obejrzyj uważnie opakowania...Kolego mam klucz dynamometryczny do świec i nie jestem leniem-oczywiście wszystkie poważne obsługi robię w serwisie Peugeota-pytałem tylko dlatego że czeka mnie wymiana przy motorze 1,2 Puretech a nie dlatego że niepotrafię

Trafiłem na takie opakowanie[FR] na którym są symbole świecy bez momentu dokręcenia.Jak już dostaniesz świece, to obejrzyj uważnie opakowania...![]()
Trafiłem na takie opakowanie[FR] na którym są symbole świecy bez momentu dokręcenia.
To niezły no name musi być...
jeszcze nigdy nie trafiłem na świeczki bez instrukcji...
26 NM.To niezły no name musi być...
jeszcze nigdy nie trafiłem na świeczki bez instrukcji...
![]()

nie ma to jak tłumacz google 
Schematy są dwa:
Bardzo potrzebna instrukcja szczególnie siła dokręcenia 26NM.-Dziękuję