• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana akumulatora

Pinnacie

Początkujący
Punktów
1
Witam
Niestety muszę zakupić nowy akumulator do mojej Corsy. Jaki wybrać najlepiej ? Samochód to Opel Corsa C, 2001 r. 1.0.
Pozdrawiam

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Sterownik czasowy na rok to nie problem. Chodzi mi o to zeby wykrywalo przeszkode. Niecwiem jak to dziala w silniku. W zimie jak przymarznie to mieli panele

Aplikacja przez neta ma ten ból ze mozna sie wlamac do bramy i kamer.

Sam sie wlamywalem do biur np w szwajcarii i jeszcze mozna sterowac kamera. Sms stary ale trudniej sie wlamac.

Diagbox10, kiedys juz pisałem Ci o przetwornicy to pisałeś później do mnie na PW z pogróżkami że sprawdzisz czy działa.
co to byla za przetwornica bo juz nie pamietam.

Ostatnia edycja:

anim7991

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
łódź
Dlatego ja sam pisze program o aplikacje. Jeśli używasz gotowców każdy ma do tego dostęp a jak projektujemy sam to tylko ty.

Jak zegar astronomiczny dla Ciebie to nie problem a prądowe sterowanie silnikiem czy czujnik przeszkody jest trudne to coś tu sciemniasz...

Tylko jak ja bybym miał warsztat to nie chciałbym żeby furtka czy brama klapała jak glupia

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Miales do czynienia Anim z tym systemem sterowania przez przewody energetyczne?

Nie rozbieralem takiego silnika i nie wiem jak dziala to wykrywanie. Tam sa bardzo male prady. Czy to na enkoderze chodzi jak silowniki bramowe. A astronomia to mozna kupić za 5dych bez marnowania czasu i glowy.

Nie widzialem schematu w sieci takiego silnika

Ostatnia edycja:

anim7991

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
łódź
Tylko kupujesz zegar astronomiczny a ja robię zegar z wysokością rolek na każdą godzine, minutę, dzień o każdej porze roku zakaźnie od kierunku świata na które wygląda okno. Rolety opuszczają się automatycznie o określoną wysokość za daną predkoscia

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Dlatego ja sam pisze program o aplikacje. Jeśli używasz gotowców każdy ma do tego dostęp a jak projektujemy sam to tylko ty.
Sądzisz ze nie da sie wlamac do czegos co jest podpiete do neta?

Obnizasz napięcie czy falownik jakis dp regulacji predkosci silnka rolety?

Lubisz sie bawic w to . Szanuje to. Ja doszedlem do wniosku ze szkoda czasu. Ludzie maja gdzieś ze cos potrafisz.

A na arduino to ludzie cuda tworza.

Ostatnia edycja:

anim7991

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
łódź
Tylko że Arduino jest jednozadaniowy. na prostownik mamjuż 87%pamieci zajętej mimo że używam zewnętrznego zegara dallasa a mam dużo do napisania.

Klijent nie widzi że się bawisz, widzi że dziala

Pinnacie

Początkujący
Punktów
1
Panowie dziękuje za tak szybką odpowiedź. Mam jeszcze pytanie polecacie akumulator jakiejś firmy ? Nie chce wydawać pieniędzy w błoto i chce żeby nowy starczył mi na dłuższy czas.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
varta bosch ;) centra sie zepsuła :)

anim ,a jak jest sterowanie canem w ładowaniu akumulatora i tam jest 12.8 -13.5. czasem 14,2 i co wtedy??? bmw, akumalator żelowy nP ???

Pinnacie

Początkujący
Punktów
1
Czytając po forach mam takie wrażenie że nie ważne jakiej firmy kupie akumulator to i tak nie posłuży mi dłużej niż 3 lata
Warto więc inwestować w coś droższego czy spróbować zaoszczędzić trochę kasy i znaleźć coś z średniej półki ??

Do góry Bottom