• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana "gruszki" rurbosprezarki 1.9 tdi BLS

sawawawa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
duza wiocha
Witam.

Czy istnieje fizyczna możliwość wymiany samej gruszki bez wyciągania turbosprężarki w Caddy 1.9 TDI BLS?

Czy ktoś to robił bez łamania ręki w czterech miejscach?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
jak będziesz w stanie wymienić to znaczy, że zdałeś test i wszedłeś na wyższy poziom mechanikowania. najprościej tłumacząc masz na każdej ręce ze dwa łokcie i po trzy nadgarstki.
podsumowując: jeżeli jesteś w stanie wymienić, to regulacja nie będzie dla ciebie większym problemem ;)

sawawawa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
duza wiocha
Witam ponownie
Pierwszego Caddiego odpuściłem i turbina musiała wylecieć cala.Teraz mam drugi egzemplarz z dziurawa membrana i za cholere nie moge sie dobrać do gruszki. Jak Wy to robicie bo drugiej turbiny wyciagac to juz nie chce

Przemekeur

Początkujący
Punktów
0
mechanikmobilnygdansk.pl
Szefie
Częsty problem BLS urywanie tłoka tzw kopyto wyszło . Przyczyna przeładowana turbina.
Swoją drogą jak wcześniej wspominałem łamiąca się wiązka na podłużnice.
Temat gruszki więc zasadny

sawawawa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
duza wiocha
Mistrzu ale on ma notlauf bo grucha jest dziurawa i nie osiaga mocy z braku cisnienia doladowania. Tam grucha jest mechaniczna bez elektryki wiec kabelkow tez tam nie ma. po odpaleniu sztanga idzie tylko 0.5 cm .Po podlaczeniu recznej pompki wakum nie trzyma podcisnienia

Do góry Bottom