• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana rozrządu 1.8 TFSI CDAA

janwinnicki

Początkujący
Punktów
0
Cześć,

Czy ktoś z Was posiada instrukcję serwisową/schemat (lub coś w tym stylu) wymiany/montażu rozrządu dla silnika 1.8 TFSI CDAA? Byłbym bardzo wdzięczny za instrukcję lub jeśli ktoś ma tipy na co zwrócić uwagę przy takim montażu.

Pozdrawiam

janwinnicki

Początkujący
Punktów
0
No dobrze, ale to są instrukcje wideo, to już znalazłem. A ja poszukuję instrukcji serwisowej. Np. jakiegoś PDFa czy coś w tym stylu.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
to musisz pytać się w serwisie. tylko nie wiem czy sprzedadzą takie rzeczy.

kilka pytań:
- masz jakieś pojęcie o samochodach? grzebiesz w autach?
- wymieniałeś kiedyś rozrząd? a najlepiej łańcuch?
- masz blokady do tego silnika?

janwinnicki

Początkujący
Punktów
0
Potrzebuję instrukcję/schemat dla swojego mechanika, który zajmuje się też wymianą rozrządów i w jego przypadku odpowiedzi na wszystkie trzy pytania brzmią "Tak". Pytanie tylko czy przy wymianie rozrządu przy tym konkretnym typie silnika jest coś lub kilka elementów, na które trzeba zwrócić uwagę, bo silnik silnikowi nierówny i rozrząd rozrządowi też nierówny.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Potrzebuję instrukcję/schemat dla swojego mechanika, który zajmuje się też wymianą rozrządów i w jego przypadku odpowiedzi na wszystkie trzy pytania brzmią "Tak". Pytanie tylko czy przy wymianie rozrządu przy tym konkretnym typie silnika jest coś lub kilka elementów, na które trzeba zwrócić uwagę, bo silnik silnikowi nierówny i rozrząd rozrządowi też nierówny.
Czy " twój mechanik" nie nazywa się przypadkiem janwinnicki? takich idiotów powinno się blokować z automatu i myśli, że ma nas za debili i myśli, że się nie domyślimy, że instrukcja jest dla niego, ręce opadają po same jajca

janwinnicki

Początkujący
Punktów
0
No faktycznie opadają. Bo chciałbym, żeby mechanik się zaasekurował instrukcją serwisową. Tragedia i powód do wyzywania od idiotów. Wasze komentarze nic nie wnoszą do dyskusji, a ja chciałem tylko podesłać mechanikowi schemat/instrukcję. Wielkie dzięki za pomoc panowie.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
tylko nie wiem czy sprzedadzą takie rzeczy.
Za darmochę dawać, a nie jakieś sprzedawać...:D

Potrzebuję instrukcję/schemat dla swojego mechanika
Jasiu może pisać prawdę... teraz to byle jemioł co to wcześniej się zajmował tynkowaniem ścian, a ma kawałek garażu, to już warśtat otwiera... narzędzia se w biedrze na promocji kupi i już jest mechanior...:D
Jeszcze cenę promocyjną rzuci i już lecą napalone klienty jak muchy do gówna... :D

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Eeee...liczylem na lepszy zwrot akcji w Twoim wykonaniu @janwinnicki, zawiodles mnie. Ale to:
perelka. Stanislaw Lem bylby zawstydzony.
Mega.

edit. @WOODOO ziomus liczylem ze sie zjawisz i cyk. Gicior.

PS. Irionia jest taka, ze akurat ten schemat jest na prawde w sieci za darmo, wystarczy wpisac w google. Pelna instrukcja Gen1,Gen2,Gen3

janwinnicki

Początkujący
Punktów
0
Tak, internetowi detektywi, zostałem rozgryziony. Otwieram warsztat w garażu i będę dawał promocyjne ceny. Jak nie chcecie pomóc, to nie komentujcie. Wielkie dzięki za pomoc.

janwinnicki

Początkujący
Punktów
0
Dziękuję lalek, to już znalazłem. Na tej stronie jest jedynie manual do 2.0 TFSI. Jest jakaś różnica pod kątem rozrządu dla 1.8 TFSI?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
ale jesteś pewny, że to dobra strona?
belt to po angielsku pasek, a w tym silniku jest łańcuch.

janwinnicki

Początkujący
Punktów
0
Też mam te wątpliwości, dlatego zadaje te pytania. Sprawa nie jest taka oczywista, jak Wam się wydaje ;) Szukałem pod hasłem chain, a nie belt i dla 1.8 TFSI CDAA nie znalazłem.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei

janwinnicki

Początkujący
Punktów
0
No i bardzo dziękuję! :) Jeszcze jedno pytanie - czy ten manual pasuje też pod kod silnika CDAA? Czy nie ma to już znaczenia i dla wszystkich silników 1.8 TFSI manual jest jednakowy? Czy kod silnika ma tu jeszcze znaczenie?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
No i bardzo dziękuję! :) Jeszcze jedno pytanie - czy ten manual pasuje też pod kod silnika CDAA? Czy nie ma to już znaczenia i dla wszystkich silników 1.8 TFSI manual jest jednakowy? Czy kod silnika ma tu jeszcze znaczenie?
Ten " Twój mechanik" to taki tłumok, że musisz mu sprawozdanie dawać? Czy to ty będziesz wymieniał, a za tydzień napiszesz posta, czemu silnik nie chce ruszyć " Bo mechanik zjebał robotę" Powiedz wprost, że ty szukasz informacji bo sam chcesz to zrobić a nie farmazony nam ciśniesz

Do góry Bottom