• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana uszczelki miski olejowej Opel Agila a

robo1982

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Marki
Witam serdecznie wszystkich na portalu pytanie moje dotyczy Opla Agila 2003 silnik 1.2 75 koni a mianowicie pojawił mi się wyciek z miski olejowej Mam zamiar kupić nową uszczelkę pytanie moje brzmi czy zastosować silikon do tej uszczelki czy wystarczy Sama uszczelka za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Oj tam. Chłop sie zabrał, ale go przerosło.
:D ja rozumiem, że jak by się zabrał za budowę promu kosmicznego to mogło by go przerosnąć, ale jakaś uszczelka i urwane szpilki ?:woot::eek::meh: jak koniecznie chce grzebać przy samochodach to niech se Lego 854e3c607cf0be6f289373364970f683.jpg kupi:p:D może go nie przerośnie...:rolleyes:

baton180

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
168
Miasto
Glasgow - Szkocja Tarnobrzeg-Mielec
Pojade z innej beczki....
Szukam po goglach jakiegoś lektora co czyta posty z forum ...... ktoś coś ?
Popcorn już mam piwko się chłodzi heheh
Zazwyczaj po tego typu pytaniu w temecie przestawałem czytać ale posłuchać bym posłuchał tak dla beki bo na czytanie oczu szkoda

baton180

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
168
Miasto
Glasgow - Szkocja Tarnobrzeg-Mielec
Musisz sobie uswiadomic ze to Strata czasu -ZYCIA- !!!!! MANIPULACJA ZA POMOCĄ SOCJOTECHNIK
comment_RxiNZl8JCFhDGLH7ifGwqX7jftR7htIB.jpg
PEDAŁY ,ZŁODZIEJE, JAKIEŚ TĘPE RERIALE, REKLAMY ,

mówisz ze oglądasz .. powiedz co się dowiedziałeś z tv co cie jakoś ubogaciło

robo1982

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Marki
Szanowni koledzy wrzucę temat do wycieku z miski olejowej Opel Agila ciekło z prawego rogu od strony skrzyni dziś dziełem miske wyczyścilem do około i górę korpusu i umysłem miskę odtluscilem i założyłem nowa uszczelkę bez silikonu tak jak na filmiku zalałem olej świeży i zapaliłem auto chodził 30 min pojechałem do biedry i pod dom około 5 km i co znów leci w tym samym miejscu o co tu chodzi. Miska nie miała żadnych wad w miejscu uszczelki czy możliwe że coś nią nie tak czemu olej leci w tym samym miejscu co poprzednio. Przyjrzalem się dwumasie i nie myli tam oleju jak nie którzy piszą że to może z uszczelniacza wału. Proszę o radę i odpowiedź czy ktoś tak miał z góry dzięki

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Kurrr, zle doczytałem i myślałem ze dal na silikon i odrazu palił dziada (czytanie w czasie jazdy hehe).
Umyj silnik, odpal i patrz gdzie leci. Jak będzie suchy to możesz talkiem sypnąć to łatwiej widać skąd leci. Wykluczysz polaczenie michy z blokiem. Ewentualnie może micha zle ułożona. Jak dokerecales śruby?

Do góry Bottom