• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana zaworka wtrysku Delphi

Marek Wodniak

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Brzeszcze woj Małopolskie.
Wymieniałem zaworek we wtrysku Delphi .Robiłem dwa jeden ok przy drugim mokro od ropy.Podkładki miedziane nowe .Wymieniłem nawet ze 3 sztuki.Wtrysk był zapieczony ale wyszedł .Czym to naprawić małymi kosztami .

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Oddać do regeneracji lub kupić inny /nowy. Domowym sposobem może być ciężko

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Jeżeli rozkręcałeś wtrysk by wymienic zaworek i masz ślady ON to może słabo skręciłeś.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
No to pewnie nie ma szczelności miedzy korpusem rozpylacza a dolna częścią obudowy wtrysku. Zdarza sie.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jakie podkładki ? Podkładka jest tylko między wtryskiem a głowicą a tam nie ma paliwa... Źle poskładałeś wtryskiwacz. Umyj wszystko w ultradźwiękach i poskładaj jak trzeba.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Wtrysk to raczej nie jest element który zrobisz w domu wcielając szmatką. Rozebrać, porządnie umyć i wtedy spróbuj, aczkolwiek ja osobiście bym dał do kogoś, kto ma sprzęt :)

Marek Wodniak

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Nie widzę problemu w warunkach domowych w rozebraniu wtrysku Delphi .Tym razem robiłem ro na aucie z przebiegiem prawie 300 tyś .I mokro było wszedzie koło wtrysków .Takie ratowanie trupa aby nie isć w koszta.

Marek Wodniak

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
To akurat nie moje auto tylko kolegi z forum .Miałem 1.5 dci Reno przebieg 200 tyś pół auta wymieniłem .To co pomagałem zrobić prawie 300.Takie są realia u nas zakupu auta przy naszych zarobkach .Przez młodych ludzi.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Nie widzę problemu w warunkach domowych w rozebraniu wtrysku Delphi .Tym razem robiłem ro na aucie z przebiegiem prawie 300 tyś .I mokro było wszedzie koło wtrysków .Takie ratowanie trupa aby nie isć w koszta.

Skoro nie widzisz problemu, to po co ten wątek na forum zakładasz? Z tego co ja przeczytałem, to masz problem i szukasz pomocy.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
To akurat nie moje auto tylko kolegi z forum .Miałem 1.5 dci Reno przebieg 200 tyś pół auta wymieniłem .To co pomagałem zrobić prawie 300.Takie są realia u nas zakupu auta przy naszych zarobkach .Przez młodych ludzi.

Zgadza się, ale trzeba ich nauczyć że zakup na swoje konsekwencje. Myślą tylko o kupnie a nie czy będzie ich stać na utrzymanie. Potem jeden z drugim zrobią dzieciaka nie myśląc czy są na to gotowi...

Marek Wodniak

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Bo zawsze zdarza sie jakiś nietypowy przypadek .Zrobiłem wiele tych wtrysków domowych sposobem .I pojawił się dziwny problem który mam pierwszy raz.Podejrzewam obudowę wtrysku że ona puszcza.Bo skręciłem ją jak zawsze do oporu.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
. Potem jeden z drugim zrobią dzieciaka nie myśląc czy są na to gotowi...[/QUOTE] - jakie to czasy panie nastali ... kiedyś to dzieciaka robił chłop z babą a tera - to nawet jeden z drugim może zrobić ..... dokąd ten świat podąża ? sodomia i gomoria .... słońce wzejdzie na zachodzie , a zajdzie na wschodzie ...

Do góry Bottom