• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiary stanowiska ? małego warsztatu ?

Keymil

Początkujący
Punktów
0
Cześć, szybkie pytanie, jakie wymiary potrzebne są na stanowisko ? Będę budował budynek, który będę użytkował sam na 2 podnośnikach. Myślę o wymiarach 14x8 jakieś podpowiedzi sugestie ?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Jeśli to przestrzeń na sam samochód to powiedzmy ok ale z regałami to za mało .

Keymil

Początkujący
Punktów
0
tak z całym sprzętem, kompresor, prasa, żurawie, myjki,regały, stół itp. To ile 16x8 ? na 9 ? Zeby w miarę wygodnie się poruszać. Nie chce, też zbyt dużego, ponieważ to tylko na kilka lat będzie użytkowane, a później będzie garaż.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Przekształcać to w garaż nie ma sensu bo podatek jest większy jak od działalności gospodarczej(przynajmniej w mojej gminie tak jest) . Jak już cos to w duży pokój . Tych chcesz 2 podnośniki wstawić ?? jeden za drugim czy obok siebie ??

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
24
Mam 9m długości na osobowe jest ok. Przy busach za mało

Daniel Wójtowicz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Katowice
www.cartec-polska.pl
Cześć. A czy masz już urządzenia zaplanowane? Mogę pomóc i doradzić w wyborze podnośników oraz załatwić atrakcyjne rabaty na urządzenia. Mam dostęp m.in do John Bean, AMI, Ravaglioli, EVERT. Kontakt zostawiam na dole. Pozdrawiam.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Ja stawiałem 10 lat temu, było miejsca a miejsca, nie wziąłem pod uwagę, ze samochody urosną i dziś jest problem. Stawiaj najwiekszy jaki mozesz. Myślę ze 8mx5,5m stanowisko to minimum dziziaj bez mebli :)

Keymil

Początkujący
Punktów
0
dwa podnośniki obok siebie w taki sposób, liczę 12m, + do tego 4m przestrzeni na meble i podstawowy sprzęt

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
A gdzie powierzania na trzymanie części zdemontowanych z samochodu klienta ?? Na ziemi będą leżeć pod samochodem ?? Mi wychodzi Szerokość 13 długość 15 . Będziesz robił sam czy we dwóch ?? Jak będziesz sam pracował to w tedy jedne podnośnik i jedne kanał najsensowniej . Na podnośniku będzie bardzo ciężko robić coś przy drzwiach np. wymienić mechanizm szyby .

Do góry Bottom