Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Cześć, szybkie pytanie, jakie wymiary potrzebne są na stanowisko ? Będę budował budynek, który będę użytkował sam na 2 podnośnikach. Myślę o wymiarach 14x8 jakieś podpowiedzi sugestie ?
tak z całym sprzętem, kompresor, prasa, żurawie, myjki,regały, stół itp. To ile 16x8 ? na 9 ? Zeby w miarę wygodnie się poruszać. Nie chce, też zbyt dużego, ponieważ to tylko na kilka lat będzie użytkowane, a później będzie garaż.
Przekształcać to w garaż nie ma sensu bo podatek jest większy jak od działalności gospodarczej(przynajmniej w mojej gminie tak jest) . Jak już cos to w duży pokój . Tych chcesz 2 podnośniki wstawić ?? jeden za drugim czy obok siebie ??
Cześć. A czy masz już urządzenia zaplanowane? Mogę pomóc i doradzić w wyborze podnośników oraz załatwić atrakcyjne rabaty na urządzenia. Mam dostęp m.in do John Bean, AMI, Ravaglioli, EVERT. Kontakt zostawiam na dole. Pozdrawiam.
Ja stawiałem 10 lat temu, było miejsca a miejsca, nie wziąłem pod uwagę, ze samochody urosną i dziś jest problem. Stawiaj najwiekszy jaki mozesz. Myślę ze 8mx5,5m stanowisko to minimum dziziaj bez mebli
A gdzie powierzania na trzymanie części zdemontowanych z samochodu klienta ?? Na ziemi będą leżeć pod samochodem ?? Mi wychodzi Szerokość 13 długość 15 . Będziesz robił sam czy we dwóch ?? Jak będziesz sam pracował to w tedy jedne podnośnik i jedne kanał najsensowniej . Na podnośniku będzie bardzo ciężko robić coś przy drzwiach np. wymienić mechanizm szyby .