• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

XsaraII 2.0 HDI łożyska mcphersona

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ogólnie nie czasem psują ją uszyszkodnicy wymieniacze zbędnych części i przemądrzali amatorzy .

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
wszystko jest pod kontrolą

Dales czadu z jednym paskiem, ja stracilem takie dwa :(
Przyznam sie ze ze jakis czas pozniej w podobny sposob wymienilem w innym aucie ale juz dobrze wtedy zalozylem terkotki i ladnie odblokowalem sprezyne ale podkreslam z dwoch stron a na zdjeciu widze wlasnie taki sam pasek tylko zawiazany.
Udalo Ci sie supel rozwiazac??
Jako byly marynarz znam rozne wezly i moje zawsze sie dadza dosc latwo rozwiazac :)

EDIT: Zmeczenie i nie dojrzalem ze z drugiej strony trytka, tu masz minusa ode mnie nie dowierzam im, nawet tym najlepszym.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
A nie ma takich trytkow wielokrotnego uzycia ?

Sprobuj odtrytkowac trytke, chyba nozem :D
Ja jeszcze nie spotkalem wielokrotnego uzycia, ale jak to sie mowi Polak potrafi i w takich markowych trytkach cos wsadzi zeby odblokowac, wiec bedzie mogl uzyc drugi raz - z tym ze jak te zabki po takim zabiegu beda wygladac nie wiem, nie testowalem i nie mam zamiaru i tak klient za wszystko placi :D

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Są , przynajmniej były takie trytki wielokrotnego użytku. Dość mocne.
Ja jednak nigdy bym nie spiął nimi sprężyny samochodowej.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
cienki śrubokręcik i tytyrytka się rozpina bez problemu...testowałem i nie dlatego że mnie nie stać bo to śmieszne pieniądze, tylko ta była specjalna...

proponuję zapiąć sobie na małego i poćwiczyć...:p

Auto-Guma

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Wrocław
facebook.com
ale jak będziesz otwierać śrubokrętem to ją osłabisz i sprężyna następnym razem zrobi Ci z ręki mielonkę :D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ja otwieram trytke nożem do tapet :) ale ze sprężynami bym nie ryzykował takich "oszczędności"

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Widziałem na własne oczy co zrobiła sprężyna która wyskoczyła z przyżądu. Karetka trochę szwów no i lakiernik też miał ci robić.
To była sprężyna z mercedesa założona do zwykłego przyżądu.
Z takimi rzeczami nie ma żartów.

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
też raz widziałem na stole w sciskach była...... jak moździeż:)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Nie polecam używać trytek w zimie do sprężyn :D bo lubią pękać

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
ale jak będziesz chuchać to beda ciepłe i nie pękną

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Dwoch kolegow napisalo ze widzialo jak wyskakiwaly sprzezyny, moze pokazecie jakiego sprzetu nie kupowac, takie BHP dla laikow jakis odnosnik do alledrogo itp.

Posiadam zwykle srubowe jak potrzebuje tylko scisnac sprzezyne na aucie, w sumie to jest shit, sruby niby utwardzane a gwinty wywijaja sie i po paru uzyciach na zlom, po scisnieciu w takich nie probowalbym po wyjeciu McPersona go rozkrecac, do tego mam inny bardziej profi nie na kieszen garazowca na jedna robote.

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Wiesz, ja to widziałem akurat w dobrym sprzecie (sciagacz talerzowy wurth) tam był problem z operatorem tego narzedzia, włozył całą kolumne jak włożył i ognia a potem tylko buuuum.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
u mnie było podobnie. Sprzęt był markowy ale niewłaściwy do takiej sprężyny. W mercedesie używa się specjalnego przyrządu do długiej sprężyny. (taki ze śrubą w środku sprężyny)
Z tego co pamiętam to zdemontował on sprężynę z samochodu a ta wyskoczyła z przyrządu. Dostał w głowę (5 szwów) i obiła jeszcze dwa auta.

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
To chyba domyslam sie co zrobił, bo to tak jak np. w w210 z przodu gdzie mocowanie jest na wahaczu i do ramy jak wkladasz ta srube w srodek to jest lekko przekoszona i jak nie poprawisz to moze i wyjdzie na zewnatrz ale moze wyskoczyc ewentualnie którys talerz mógł nie byc zabezpieczony. W kazdym razie nie ma zartów.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
sprzedam wzmocnione trytki do kolumn mcpersona tanio ...;):D:D:D:D:D

Do góry Bottom