• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Z22SE jakie ciśnienie paliwa?

vikisb

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Świerklany
Witam,

Pompka w baku podaje prawie 4 bar. ale baaaardzo głośno buczy.
Silnik na tej pompie spisuje się dobrze ma moc ale że pompa buczy do zwiastuje jej koniec.

Zakupiłem nową pompę paliwa ale ona podaje tylko 3 bar.silnik na tej pompie paliwa jest słabszy więcej pali .

Która pompa paliwa powinna być do mojego silnika?(z22se)
czy coś się uszkodzi jak będzie pompa będzie podawała na wtryski za duże ciśnienie?

vikisb

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Świerklany
Aha czyli pompa 3.bar jest ok. choć nie ukrywam,że na tej pompie 3.8bar to auto o wiele lepiej jeździ.
I jeszcze małe pytanko,jak to jest z tą wydajnością pomp paliwa że jedne pompy mają np.110L/h a inne np. 75L/h ?warto patrzeć się na tę wydajność czy to ciśnienie paliwa jest ważniejsze?.

Auto vectra b

vikisb

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Świerklany
Ja chyba wymienię tę pompkę na inną np.3.5bar. bo ta 3bar jest za słaba silnik jest wyraźnie słabszy przy ruszaniu i przy wyższych obr.jakoś dziwnie pracuje-natomiast na pompce 3.8bar jest ok,tylko że ona bardzo głośno piszczy.

W sumie to trochę zgłupiałem bo czytałem o ciśnieniu paliwa na forum astry oraz vectry i jedni podają ciśnienie 3 bar inni że 3.8bar.No chyba że ciśnienie pompy zależy od kompresji-na zimnym silniku przy zamkniętej przepustnicy 19bar przy otwartej przepustnicy zabrakło skali w manometrze -ponad 20bar???

Do góry Bottom