• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zakładanie paska rozrządu po remoncie silnika

Krzyhu5

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Mszana Dolna
witam zastanawiam się jak założyć ponownie pasek rozrządu po wcześniejszym zdjęciu głowicy i kręceniu wałem ,jak ustawić wszystko poprawnie? mam silnik 1.6 mpi APF 101km
wcześniej sam zmieniałem rozrząd ale nie kręciłem wałkami to było proste a po remoncie trzeba od nowa ustawiać.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
O znakach lub blokadach słyszał?
Szybciej niż napisanie posta znalazłbyś w Google schemat rozrządu i byś nie pytał ;)

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
Ja to czarno widze, rozrzad prosty jak budowa cepa ktory mozna uatawic bez znakow znajac zasade dzialania silnika

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
nie, nie trzeba wystarczy z pamieci ..... Panowie chłop Was wkreca a Wy sie dajecie .....:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D jak dzieci :oops:

skoro juz raz wymieniał i co zapomniał? hehehe-jest lepszy od Heńka

co miał starego stara 25 ;)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Byle na zęby pasował i jazda. Zaznaczyć markerem pozycje i odpalać. Jak nie odpali to przestawić koło walka rozrządu o ząb do przodu i próbowac odpalić. Czynność powtarzać do skutku, przy okazji zakupić ze 100kg zaworów do głowicy.

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
:):):):):):):):):):):):) ale chłopaki dogodzili Jak ksiądz Magdzie nie irytują was takie tematy jak ten koleś granatem od pługa oderwany zielonego pojęcia chociaż podstaw działania silnika a na sznurek chrupka i do warsztatu coś spiepsz i będzie ale hu....e to forum żle mi ustawili rozrząd bo drzwi się nie zamykają

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
No jak co przyczłapka bulgulatora niech se wyskoczy i co wtedy lipa :vamp::vamp::vamp::vamp::vamp::vamp:

Do góry Bottom