• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup 20 letniej A3 i jej odgruzowanie

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Sumuje się.

Ale moc nie ta, stary wygląda na 1W, nowe to chyba 2x 0,25W, a nawqet jak to 2x 0,5W, to nadal stary się spalił, jak to nie była wina jakiegoś zwarcia tylko normalnego używania to wymieniłbym na większy.
Zawarcie które sam zrobiłem na dodatkowym przycisku :)

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Dziś negatywne przeszliśmy próbę nabicia klimatyzacji, do wymiany zaworek wysokiego ciśnienia. Muszę znaleźć i kupić 2szt z kulkami i tym wętylkiem albo poszukać innego specjalisty
Z ciekawostek w poniedziałek montujemy. Liquid petrol gasoline :)
IMG_20220606_172009.jpg

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Grupa 7 temperatura -53 °C to coś nie halo. W klimatroniku błąd czujnika temperatury. Mam nadzieję że znalazłem rozwiązanie braku klimatyzacji.
IMG_20220615_075758.jpg

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
To jak nie chcesz zegarów używać to pomacaj rurki na HP i LP i obczaj temperatury bo vcds raczej nie pomoże

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Jak już się sprzęgło załączy i pracuje 30 sek to rury zimne ;)Cos ewidentnie elektronicznie rozłącza kompresor lub się zatarł i też go rozłącza :D :D. Do dyspozycji mam jedynie vcds nie jestem mechanikiem. Postaram się usunąć błędy w sterowniku i sprawdzić jaki jest ciśnienie

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
jaki jest ciśnienie
Spot On Mel B GIF by America's Got Talent

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Cieśnienia nie sprawdzę bo nie pokazuje mi go vcds lite no i kompresor musi chodzić a ten właśnie nie jest chętny . Mam teorię czujnik ciśnienia zdupcony. Brak jednolitego przejścia między pinami 1-2 , możliwe że długo układ był bez ciśnienia i zawiesił się czujnik lub jeszcze problem w osuszaczu bo ten jeszcze jest stary

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Sprawdzona cewka, czujnik temperatury cieczy , czujnik ciśnienia klimatyzacji i wygląda już cacy. Czujnik ciśnienia klimatyzacji nie miał jednolitego przejścia ale jak dostał kilka razy po łbie to się naprawił. Klimatronik był wymieniany bo widnieją na nim napisy że szrota. Miejmy nadzieję że to wina źle dobranego klimatronika, jeśli ktoś może sprawdzić po Vin jaki potrzebuję nr to poproszę. W planie sprawdzenie przekaźników i podmiana sterownika wentylatorów, męczę dalej tego trupa

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Mi też nie podaję napięcia na kompresor, i wentylator. Co ciekawe zanim temperatura pracy osiągnie 90°C klimą działa. Wieczorem sprawdzę numer klimatronika może wszystko się wyjaśni

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Jest grubo, w ASO mówią że ja mam klimatyzacje manualną :) :) :) . Tego się nie spodziewałem

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Jest grubo, w ASO mówią że ja mam klimatyzacje manualną :) :) :) . Tego się nie spodziewałem
Biorąc pod uwagę jaka rzeźba była w twoim audi nie zdziwił bym się gdyby tak było że ktoś zrobił nieudany upgrade do klimatronika

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Mam drugi klimatronik i spróbuję bawić się kodowaniem. Ciekawostka Gość z ASO nie podał mi numerów panelu bo mu nie wolno.
Automatyczne połączenie postów:

W klimatroniku mam tam cyfrę 3 ;) Gość z innego ASO był bardziej rozmowny
IMG_20220618_092512.jpg

Ostatnia edycja:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
Mam drugi klimatronik i spróbuję bawić się kodowaniem. Ciekawostka Gość z ASO nie podał mi numerów panelu bo mu nie wolno.

Sranie w banie...
Wtedy dzwoni się innego ASO i nie ma problemu.
Kiedyś szukałem jarzma zacisku do mojej byłej cytryny. W jednym serwisie, że mają odgórny zakaz podawania czegokolwiek. Jedynie co to może mi on podać cenę części i robocizny łącznie. Czyli razem ze części i wymianę będzie około "pincet". I tylko tyle, Nic więcej nie można bo centrala. W drugim dostałem przez telefon numer części a na maila rysunek i z wymiarowanym jarzmem i gdzie występuje jakbym używki chciał szukać.

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Kodowanie zmieniam vag-com ale na pałe bo nie znalazłem żadnej legendy co oznaczają jakie cyfry. Obstawiam że błąd jest w sterowniku wentylatorów bo nie załączył mi wiatraka od klimy na adaptacji :}

Do góry Bottom