• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup samochodu na handel

Rafałek3131

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Radomsko
Witam serdecznie mam kilka pytań odnośnie kupna samochodu na handel czy macie jakieś strony internetowe z aukcjami samochodów osobowych czy strony internetowe by kupić taniej auto i sprzedać z Polski czy zagranicy z dowozem na miejsce. Druga sprawa ile mogę kupić na siebie i sprzedać aut podobno 3 w roku ale czy musi minąć pół roku od kupna jednego czy mogę po miesiącu naprzykład czy muszę przerejestrowywać dane auto czy tylko skarbówka jak na umowę jest auto dziękuję proszę o oferty i wskazówki pozdrawiam serdecznie

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Największy biznes jest na samochodach do 10 tys. zł problem że takich jak ty jest w Polsce tysiące wiec ciężko jest u czknąć z tego tortu . Dwa , nikt nie sprzedaje dobrego samochodu za poł darmo , zazwyczaj to są trupy które handlarze podpudrowywują i poganiają dalej . Jak chcesz się w to bawić to musisz zdjąć cały majsterek z siebie i rzucić legalna prace i robi na czarno , kupować samochody na umowy inblanko itd. No i najważniejsze nie mieć sumienia .
PS.: Na dobrych i pewnych samochodach nie da się zarobić bo zagranicą są one droższe niż w Polsce .

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Też fajnie się sprzedają auta z r6/v6 i v8 bo takich aut jest już coraz mniej

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
99
Miasto
Piaski
Ja handluję dorywczo samochodami do max 5 lat ( 1-2 w miesiącu) . Średni zarobek to ok 10 tyś na sztuce. Biorę głównie z uszkodzoną skrzynią, silnikiem, do lekkich napraw blacharskich . Na igiełkach z małym przebiegiem też da się zarobić ale to rzadkość.
Biorę z różnych aukcji poleasingowych w Polsce i za granicą . Znajomy np w Szwajcarii też się przydaje
Sprawdzam , rejestruję, robię przegląd jak trzeba, sprzedaję na pełną FV , 30 procent idzie w leasing. Klient kupujący brykę za 70-200 tyś jest mniej roszczeniowy niż ten co za dyszkę 15 letni śmietnik kupuje. Może na tych do 10 tyś też jest zarobek, ale to nie mój target jeśli chodzi o naprawy jak i handel.

Jeśli chcesz się obracać wśród ludzi z nizin społecznych , i sam do nich należeć rób tak jak Ci blayders radzi :D- na Mirka handlarza.

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
@euroserwis8 nie jestem handlarzem tylko przegotowuje samochody handlarzom pod sprzedaż i robię fury i za 10 tys. jak i takie za 500 tys. . Wierz mi że ci handlarze handlujący samochodami do 10 tys. maja taką rotacje że zyskiem przebija tych co handlują luksusowymi za 100 tyś zł .

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
99
Miasto
Piaski
@euroserwis8 nie jestem handlarzem tylko przegotowuje samochody handlarzom pod sprzedaż i robię fury i za 10 tys. jak i takie za 500 tys. . Wierz mi że ci handlarze handlujący samochodami do 10 tys. maja taką rotacje że zyskiem przebija tych co handlują luksusowymi za 100 tyś zł .
Pewnie tak jest. Kwestia skali. Napisałem jak ja robię i tyle.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
No niestety tak jest :D im tańsze auto tym wyższe wymagania kupującego

Do góry Bottom