• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup samochodu od mechanika z tego forum, który tego nie ujawnia

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
1. Kolego... Nie zakładałbym wątku, gdybym miał "jakieś takie ogólne przeświadczenie", że to ten sam koleś. Ale wszystko, co piszesz, pisz z tzw. ostrożnością procesową - pamiętaj. Zgadza się imię, miasto (małe) i nr telefonu - podany tutaj na tym forum. Mało?

Bo jak kupujesz telefon i ktoś wymienił ekran to co z tego. Tak? Biorę sobie ekran z iPhone'a, który kosztuje 500 zł oryginał wywalam, wstawiam chiński, który ma gorsze kolory, robię to niedokładnie, po pół roku mi dotyk nie łapie, ale - stosując filozofię kolegi wyżej - "jak się nie podoba, to do salonu". Biorę zalanego iphone'a, suszę - nawet profesjonalnie - ale sprzedaję nie mówiąc o tym. Kupujący nie ma prawa mieć wątpliwości. Aha.

2. Tak na 150 ogłoszeń 100 to są oszuści. Szukam auta z Polski - wiele z tych ogłoszeń to są auta "z Polski" ale od roku. Jak dzwonisz: a jaka historia pojazdu w Niemczech, Danii, Szwecji to zazwyczaj jest "yyy eee ale ja nie wiem". Jak dzwonisz do takiego, co auto sprowadza na świeżo, to zawsze słyszysz, że auto jest w stanie idealnym. Nic do robienia. A jak się pytasz o szczegóły to w końcu słyszysz "ale panie, ja to tylko na auto ładowałem". I takie tłumaczenia słyszysz jak auto jest "od kobiety" "drugi właściciel", "z polski" to co drugie takie ogłoszenie to się jednak okazuje, że z niemiec. Pozostałe auta są ok, ale mają za mały albo za duży silnik, za mało albo za dużo dodatków. Albo są bardzo zniszczone. Nie patrzę na cenę! Wybacz, że jestem wybredny -szukam auta trzeci miesiąc i nie chcę automatu, nie chcę silnika 993cm, nie chcę renault z tce, nie chcę diesla. Chcę benzyniaka z ludzkim silnikiem. Najlepiej jakimś prostym układem jezdnym. Powodzenia w znalezieniu czegoś uczciwego. Aut uczciwie opisanych, które nie budzą wątpliwości, znalazłem z 20. Albo właściciele mówili dokładnie, co jest do robienia, co było robione. Albo przyznawali jakie mieli błędy i dlaczego sprzedają. Albo mieli wuchtę kwitów faktur itp. Serdecznie pozdrawiam!
Ażeby kupić auto które spełnia twoje oczekiwania musiałbyś przejechać się po ulicach miasta w którym mieszkasz ,znaleźća które wpadną ci w oko i masz dwie opcje, pietwsza - włożyć za wycieraczkę szyby kartkę z napisem "kupię to auto", druga - poczekać na właściciela i go zagadać czy ci sprzeda, innej opcji nie widzę przy twoich wymaganiach dlatego że dobrego samochodu się nie sprzedaje w Polsce, zawsze są jakieś mankamenty, dobrym autem się jeździ i się o nie dba, bez sensu takie ładne zadbane auto sprzedać, chyba że trafisz na gościa który zmienia samochody jak rękawiczki, ja osobiście w moim 38 letnim życiu spotkałem tylko jednego jedynego takiego człowieka, miałem w pracy kolegę który kupował auto okazjonalnie takie jakie mu się podobało ale zawsze miał pecha i się okazywało że trzeba wymienić silnik, skrzynię biegów albo inne takie historie, pojeździł nim góra rok czasu i sprzedawał ze stratą, nigdy na żadnym nie zarobił ale tacy ludzie zdarzają się mega rzadko i albo się z tym pogodzisz albo kup sobie bilet miesięczny na autobus

Rkeyas

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Tak. Zgadzam się z tobą. Ja chciałem tylko opisać historię kogoś, kto dla mnie wygląda bardzo nieuczciwie i usłyszeć: co za świnia, nie kupuj. A usłyszałem: ale o co ci chodzi. No jest mechanikiem i nie powiedział, że może wymienił pół auta. I co z tego. Dziękuję za twoją radę - jest wspaniała. Mieszkam w zasadzie w wiosce, problem tu z autami, wszyscy mają raczej z niemiec, raczej diesle i raczej pasaty lub bmw i raczej dziękuję. Pozdrawiam!

Jesteś z LGBT?
A widzę twoje logo, pytasz więc odpowiem. To chyba, nie twoja sprawa, czy jestem lgbt. Jakoś specjalnie nie zależy mi na środowiskach lbgt, bo mnie - tak osobiście - mało mnie temat obchodzi i wkurza. Ale popieram wiele postulatów lgbt. Powinni mieć prawo do cywilnych związków, dziedziczenia, wglądu do dokumentacji medycznej. I generalnie pseduopolacy i pseudokatolocy powinni się od nich -tak generalnie - odwalić. Bo w Polsce katolicka rodzina, w której ojciec chleje i bije dzieci i żone po pysku jest super. Wspaniała polska rodzina, ręce precz. Ale dwaj geje, którzy sobie żyją i nic od nikogo nie chcą - nie są żadnymi aktywistami, nie chodzą na żadnych pseudo-procesjach obrażliwych, nie są żadnymi pedofilami - to od nich się odczepmy. Przyczepmy się do pseudopatriotów i pseudokatolików, którzy uzurpują sobie prawo do wyłączności na patriotyzm i katolicyzm. A zmierzając do sedna: pis to nie jest wedle mnie pro-polska partia, tylko partia, która zniszczy nasz kraj skuteczniej, niż komuniści.

Uprzedzjąc twoje pytania: Aborcja tylko przy zagrożeniu kobiety lub schorzeniu letalnym, eutanazja tylko za zgodą sądu i lekarzy w przypadku długotrwalego cierpienia, a najlepiej wcześniejszej świadomej zgody, adopcja dzieci przez pary homoseksualne... nie wiem - nie analizowałem, mam wątpliwości. Ale jeśli miałbym dać dziecku lejącemu w ryj katolikowi a gejowi uczciwemu - dałbym gejowi. Ale minitorował. Euro -tak, wzrost cen to bzdury. Większa niezależność Polski i ograniczenie hegemonii Niemiec - tak, ale nie jak robi to pis, bo robi to żałośnie. Patriotyzm - tak, ale nie tak żałośnie i beznadziejnie, jak robi to pis, ale sposób np. Irlandzki, czy tam też szkocki/walijski też jest dobry. Czyli wpojenie miłości do kultury od dziecka i jej kultuwywanie, a nie łganie w wiadomościach i puszczanie bzdur w telewizji zamiast bogatej polskiej kultury. Obejrzyj sobie irlandzkie tg4 na internecie przez parę dni i zrozumiesz jak beznadziejnie niepro-polski jest rząd Pis :)
Spytałeś o moją opinię - bez ogródek wyraziłem swoje zdanie. A teraz serdecznie pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Powinni mieć prawo do cywilnych związków,
NIE
dałbym gejowi
NIE
Związek małżeński to związek kobiety i mężczyzny, dziecko jest owocem związku kobiety i mężczyzny, facet faceta może bolcować ale żadnego owocu z tego nie ma :D tak chciała matka natura i tak jest, gdyby facet mógł urodzić dziecko to by urodził ale nie może i nie powinno się w to ingerować

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
A gdzie półgłówku chlop babe leje? Teraz jest wysoka świadomość kar za takie sprawy. A odsetek w społeczeństwie takich damskich bokserow jest porownywalny do amatorow analnych. Zyjesz sobie w facebookowym urojonym świecie z otoczka tęczowa i nawet nie potrafisz ogarnąć prosyej czynności jak kupno auta. Takie panienki jak ty z facebooka nie potrafia robic meskich spraw.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
A gdzie półgłówku chlop babe leje? Teraz jest wysoka świadomość kar za takie sprawy. A odsetek w społeczeństwie takich damskich bokserow jest porownywalny do amatorow analnych. Zyjesz sobie w facebookowym urojonym świecie z otoczka tęczowa i nawet nie potrafisz ogarnąć prosyej czynności jak kupno auta. Takie panienki jak ty z facebooka nie potrafia robic meskich spraw.
Może tak być, może oni obydwaj są z tej samej planety :pompous:

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Widzę za autor to chyba chce świat zmieniać k nauczać o moralności.

Dominik.mar sto procent racji. Ostatnio wpadłem na pomysł żeby zrobić portal gdzie klientom będzie się wystawiać gwiazdki i oceny i straszyć zła opinia jaki będą się nie podobać

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Widzę za autor to chyba chce świat zmieniać k nauczać o moralności.

Dominik.mar sto procent racji. Ostatnio wpadłem na pomysł żeby zrobić portal gdzie klientom będzie się wystawiać gwiazdki i oceny i straszyć zła opinia jaki będą się nie podobać
To już było :)

Rkeyas

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
ale ja nie mówię o małżeństwo. małżeństwo to wyrażenie religijne. związek to kwestia cywilna. powinni mieć prawo. co to komu przeszkadza? Gdzie mówiłem, że mają mieć prawo do dzieci?
NIE

NIE
Związek małżeński to związek kobiety i mężczyzny, dziecko jest owocem związku kobiety i mężczyzny, facet faceta może bolcować ale żadnego owocu z tego nie ma :D tak chciała matka natura i tak jest, gdyby facet mógł urodzić dziecko to by urodził ale nie może i nie powinno się w to ingerować

Próbujesz mnie obrazić, a tylko potwierdzasz, że jesteś totalny cham i prostak. Tak gadać to se możesz do matki albo starej, uliczniku, a nie do mnie. Wpie*alsz się z tą swoją homofobiczną flagą w wątek i uważasz, że tylko ty masz rację. Ch* cię obchodzi czy jestem lgbt masz kompleksy na tym punkcie może to objaw tłumienia popędu. Podotykałbyś sobie pały kolegi z warsztatu ale sam się przed sobą wstydzisz. Popieram LBGT i ch ci do tego frajerze

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Od 3 dni nie pije to lata mi co piszesz. Ale chyba urazilem twoją niemęskość jak rzucasz obelgami strasznymi hehe. Niestety z ta pałą kolegi nie trafiłeś bo nie zatrudniam nikogo hehe. I miej świadomość kogo obrażasz bo np jestem ratownikiem i kiedy cie kiedyś tam laptop przycisnie do ziemi to moge nie dojechać do ciebie hehe. Widzisz mam męskie zawody jak ratownik medyczny i elektryk.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Diagu, to musi być męczące tak ciągle nienawidzić. jak Ty dajesz radę? i do tego 4 etaty ciągniesz. no i 3 dni nie pijesz hehe
Widać że nie pali zielonego bo gdyby palił to by nie był w stanie nienawidzieć, to jest dobre uczucie, chociaż bardzo niepraktyczne bo przysłania spojrzenie na świat :)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Jakby zobaczył co było robione w niektórych autach podczas gwarancji to by padł.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Chyba dał na luz. Jak myślicie , zmęczyliśmy go juz i opadł z sił, czy jeszcze będzie atakował?
Mam ogromny szacunek do ratowników medycznych, kumpel z pracy miał uprawnienia, w fabryce Solaris jakiś czas miał funkcje ratownika, musiał na kursie ćwiczyć pierwszą pomoc na trupach :bored:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
a teraz to ja dorzuce oliwy do ognia:D

ALLAH AKBARRR!!!

Diagu ja nie pije drugi dzień bez piwa arbuza jem:D

alf28