• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zanikające sprzęgło

krycha cyganka

Początkujący
Punktów
0
witam
szukałem wszędzie ale ciężko znaleźć coś konkretnego , no ale do tematu

w combo zostało wymienione sprzęgło ( komplet ) i po wymianie przez kilka miesięcy było ok do momentu gdy po wciśnięciu sprzęgła czułem ze jest miękkie i nie dało sie wbić biegu , trzeba było deptać żeby wbić bieg , kilka dni było ok i potem znów to samo .
decyzja ze pompa sprzęgła padła ,po wymianie było ok przez jakiś czas ale znów jest tak samo ?
czy jest możliwe ze dwie pompki są walnięte czy wysprzeglik pada ? ale nie ma wycieku bynajmniej nie widać ?
mechanik wspomina ze wałek w skrzyni ma luz i to jest wina , nie wierzę w to decyzje wiec pytam was co o tym myślicie ?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Tam jest hydrauliczny docisk?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Hahaha myślę o jednym a pisze drugie, dzięki za spostrzeżenie, chodziło mi o wysprzeglik :wideyed:

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Wszystko zwięźle i na temat.

krycha cyganka

Początkujący
Punktów
0
to napewno wiemy ze tam linki nie nie ma;)
pytanie nadal aktualne:)

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
jeśli rzeczywiście jest tak, że sprzęgło raz jest raz nie ma, to wywalić mu w cholere ten śmieszny reduktor za pompą.
może być że blaszane membrany w środku nie odbijają...nie wiem jak to nazwać, ale wywalić to nie zaszkodzi.

krycha cyganka

Początkujący
Punktów
0
nie wiem o jaki reduktor ci chodzi ale z pompy przewód idzie bezpośrednio do wysprzęglika ,
jeśli chodzi o zanikanie sprzęgła to potrafi być ok 2 tygodnie i potem z rana brak sprzęgła i potem znów tydzień ok i z rana nie ma , ewidentnie brak cisnienia na lini pompa wysprzeglik , pytanie czy dwie pompy mogą byc wadliwe czy nowy wysprzeglik szlag trafia i się zapowietrza ale nie widać wycieku

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Niech odda auto do mechanika...bo sam nie bardzo ma pojęcie o budowie i zasadzie działania, zarówno pompy jak i siłownika (wysprzęglika)...:)
I jak widać nie bardzo chce mieć... woli strzelać na pałę...:)

ps. zarówno pompa, jak i wysprzęglik są proste do zdiagnozowania, ale trza mieć choć blade pojęcie jak są skonstruowane i jak działają...:)

krycha cyganka

Początkujący
Punktów
0
Niech odda auto do mechanika...bo sam nie bardzo ma pojęcie o budowie i zasadzie działania, zarówno pompy jak i siłownika (wysprzęglika)...:)
I jak widać nie bardzo chce mieć... woli strzelać na pałę...:)

ps. zarówno pompa, jak i wysprzęglik są proste do zdiagnozowania, ale trza mieć choć blade pojęcie jak są skonstruowane i jak działają...:)

wiem jak działa i wysprzeglik i pompa sprzegła , tylko mozesz sobie sprawdzac do woli bo w wiekszosci działa bez problemu tylko trafisz jeden dzien ze nie działa i tu jest problem , auto oddam do mechanika bo on robił tylko jak mi mówi ze to wina skrzyni jak pedał robi sie miekki to mi wtedy ręce opadają ,
nadal zapytam czy zapowietrzajacy sie wysprzeglik moze nie dawać oznaki w postaci wycieku ?

krycha cyganka

Początkujący
Punktów
0
Nie wiesz... i to udowadniasz tym : :)
A w ogóle to byłeś pod autem ? czy otworzyłeś maskę, podrapałeś się po makówce i zamknąłeś... i napisałeś posta na forum...:)
czy zawsze musi sie znaleźć ktoś na forum kto tylko nabija posty bez wnoszenia nic do tematu ?
a jesli chodzi o maske to nie nie otwierałem bo po co ? no nawet nie wiem jak
stary jak wiesz to odpowiedz jak nie to nie zasmiecaj
kilka osob maiało takie przypadki dlatego sie pytam tutaj ludzi znajacych sie na rzeczy czy to prawda bo zaufac mechanikowi w dzisiejszych czasach to szok

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
1 (2).jpg Tu masz gościa co odpowiada na takie pytania na odległość:)
To ty jesteś przy aucie... i albo się znasz, albo nie... więc pierdol...enie takie sobie co by było, jak by było...to se możesz uskuteczniać z laikami bez pojęcia takimi jak ty...:)
Jak ci nie pasi diagnoza jednego mechanika- to jedziesz do drugiego...:)

Jak cię ząb boli, a dentysta mówi, że trzeba borować- to też najpierw opiszesz pół internetu swoim problemem ?
Czy raczej robisz ?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja też jestem mechanikiem ale już kuzwa w siebie przestaje wierzyć...Wiara jest tylko w jedno...wiesz jaka jest takemnica wiary??? euro złoty i dolary:D

krycha cyganka

Początkujący
Punktów
0
Wyświetl załącznik 35904 Tu masz gościa co odpowiada na takie pytania na odległość:)
To ty jesteś przy aucie... i albo się znasz, albo nie... więc pierdol...enie takie sobie co by było, jak by było...to se możesz uskuteczniać z laikami bez pojęcia takimi jak ty...:)
Jak ci nie pasi diagnoza jednego mechanika- to jedziesz do drugiego...:)

Jak cię ząb boli, a dentysta mówi, że trzeba borować- to też najpierw opiszesz pół internetu swoim problemem ?
Czy raczej robisz ?
to rzes mnie podkur....
kiedys jak nie było internetu to tylko okolica wiedziała rześ głupi

kur...a drugi mechanik to przez słomke zobaczy czy wysprzeglik zepsuty , jak nie mozesz normalnie odpowiedziec to nie gadaj głupot , padło proste pytanie czy jest taka mozliwosc

krycha cyganka

Początkujący
Punktów
0
nwet mi sie nie chce komentować tego
zadasz normalne pytanie to zawsze sie znajdzie jeden z głupią odpowiedzią

Do góry Bottom