• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Zależy jak mam to rozumieć....jeśli mowa o kasach fiskalnych, to pewnie i racja, że szybko zostaną w jakiś sposób ominiete....znacznie gorzej, jeśli masz na myśli "wszystko to" czyli kraj, prowadzenie własnej działalności itd ;)

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
donlukasz to mało jeszcze wiesz robota za psie pieniądze to do czasu potem jak zacznie zdrowie siadać to ciekawe czy za taką kase wyżyje zawodnik narazie jest młody i orze do bólu ,wszystko jest do czasu

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
Zależy jak mam to rozumieć....jeśli mowa o kasach fiskalnych, to pewnie i racja, że szybko zostaną w jakiś sposób ominiete....znacznie gorzej, jeśli masz na myśli "wszystko to" czyli kraj, prowadzenie własnej działalności itd ;)
o całokształcie pisałem

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
Co do tych kas to mysle ze efekt bedzie taki,ze przedewszystkim powiekszy szara strefe.Duzo mniej osob bedzie teraz probowalo zalegalizowac dzialalnosc.Sam zakup kasy jest jeszcze do przerzycia ale caly bajzel zwiazany z faktem jej posiadania co niektorych moze skutecznie odstraszyc od ''pojscia na swoje''

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Nie pomyślałbym że klienci mogą golić mechanika:eek:, ciekawie piszecie.

Dzisiaj wszyscy golą wszystkich. Kasa się liczy, nie człowiek...

A z niską stawką za usługi, jest trochę tak jak ze stawką startową u pracodawcy.
Jeśli oczekujesz 20 zł za godzinę, a zaczynasz od 7miu, to powiedzmy sobie szczerze, należy zapomnieć o normalnym zarobku. Stawka wyjściowa musi być adekwatna do pracy.

cumpel

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
www.monitorowanie24.pl
Swojego czasu znałem kilku mechaników, którzy właściwie zaraz po szkole zarabiali 12 za godzinę pracy (na rękę). Biorąc pod uwagę to, że dostawali jeszcze premie to zarobki były całkiem przyzwoite (nawet do 2,5 tys).

A

autozibi

donlukasz to mało jeszcze wiesz robota za psie pieniądze to do czasu potem jak zacznie zdrowie siadać to ciekawe czy za taką kase wyżyje zawodnik narazie jest młody i orze do bólu ,wszystko jest do czasu

Oj tak , popieram kolegę .
W ogóle co to kuźwa za temat z tymi zarobkami . Jakoś lekarze czy inni na forach nie piszą o swoich zarobkach .
A po za tym , to jak hamer napisał ... co za interes jak ryjesz w warsztacie . Dobrze by było jak by się robiło po 8 godzin ,
każdy weekend wolny . Więc niech sobie każdy z Was sam na to odpowie ile godzin spędza w pracy .

korfanty

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
Panowie pytanie do Was - prowadzę mały "sklepik" z częściami, kumpel mechanik który jest zatrudniony w autoryzowanym serwisie naprawczym namawia mnie na poszerzenie działalności o drobne usługi typu klocki , rozrządy, sprzęgła, oleje. On pracuje do 15-16 i po robocie chętnie by sobie dorobił, a u siebie nie ma zbytnio miejsca zwłaszcza w zimie. Ja mam budynek gospodarczy który kiedyś był planowany pod warsztat 10x10m 2 stanowiska jedno z dużym kanałem. Mam dość sporo narzędzi bo do tej pory sam sobie wszystko naprawiałem. Jaki udział w dochodzie z robocizny mu zaproponować? Docelowo jakby się kręciło w miarę ok to jakaś umowa zlecenie bo on ze swojej pracy nie chce rezygnować. Jego wkład to praca, po mojej stronie cała reszta - wszystkie koszty prowadzenia warsztatu.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Dodatkowo bedzie mial tez wlasne czesci z serwisu, oleje filtry zmywacze itd:D No bo przeciez mechanik z serwisu oleju nie kupuje, on ma w mysl zasady ktroa ostatnio tu przeczytalem :) "wymiana oleju na 3":D

Wiem ze to nie jest generalna zasada, i ze sa serwisy gdzie takie praktyki nie maja miejsca jednak patrzac na samochody z zatartymi silnikami po 30-50tys a w srodku meksyk i czarniej niz w d* to nie chce mi sie wierzyc ze tam nowy olej co jakis czas zostal zalany:)

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
olej to się wymienia na poczekaniu przy klijeńcie który ci patrzy na ręce oczywiście ,teraz to standart

korfanty

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
Tak jak wyżej wspomniałem on daje tylko swoją wiedzę i ręce do pracy - części i cała reszta po mojej stronie.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Moi klienci nie sprawdzaja czy im olej wymienilem czy nie. Moze 2 czy 3 razy w zyciu zdarzylo sie ze ktos zagladal czy faktycznie wymienilem to co powiedzialem. Niespecjalnie zycze sobie takiego klienta ktory to robi, widac ze z gory Ci nie ufa, zaraz bedzie dyskutowal o cenie, ze gdzies tam to on widzial klocki za 20 zeta z wymiana a w innym miescie jednorozce i czarodziejki z ksiezyca. Ja nie kantuje nikogo z uwagi wlasnie na wypadek gdyby ktos chcial sobie sprawdzic. Niech sobie sprawdza w domu, przy mnie nie musi pokazywac ze traktuje mnie jak oszusta.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
mnie nie przeszkadza może stać przy mnie nawet i lepiej widzi ci ma zrobione .jakoś się przezwyczaiłem nawet jak ustawiam geometrię to se stoi i patrzy no i nawet wydruk mu dam

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Przy mnie stać może ale kłapać ma zakaz bo do widzenia:mad:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Kurcze ale jakaś moze przekonaj tych z oxfordu co ?? to mi dadza serwetki do wykladania

A

autozibi

Kurcze ale jakaś moze przekonaj tych z oxfordu co ?? to mi dadza serwetki do wykladania
Nie bądź taki skromny :):) Przykro mówić ale to fakt , że nasi rządzących nie potrzebują w Polsce ludzi z wiedzą .
Przez to i pracodawcy szukają głupków , najlepiej bez szkoły ale i za to najtańszych :eek::eek::eek::eek:

Do góry Bottom