• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
RAVEN1906, jesteś w sieci warsztatów partnerskich w TU ?
Ogólnie, to jak czytam, wydaje mi się być bajką (ale w pozytywnym sensie, że brzmi to super). Może dlatego, że odnoszę to do swojej wsi, a kolega Raven prowadzi działalność na Śląsku (można dokładnie spytać w jakim mieście? ).
Ja przy dwóch pracownikach, kombinuje z dofinansowaniami, żeby jakoś uciekać z opłat, a chłopaki zarabiają po 12 zł na godzinę na rękę + premie.
Z dodatkiem do prania, premią za lojalność oraz premią od przerzuconej roboty, samej premii wychodzi 300-500 zł.
Pracujemy 7-16.
W soboty 7-13
Zapisy dobry miesiąc w przód.

RAVEN1906

Gaduła
Punktów
33
Miasto
Śląsk
RAVEN1906, jesteś w sieci warsztatów partnerskich w TU ?
Ogólnie, to jak czytam, wydaje mi się być bajką (ale w pozytywnym sensie, że brzmi to super). Może dlatego, że odnoszę to do swojej wsi, a kolega Raven prowadzi działalność na Śląsku (można dokładnie spytać w jakim mieście? ).
Ja przy dwóch pracownikach, kombinuje z dofinansowaniami, żeby jakoś uciekać z opłat, a chłopaki zarabiają po 12 zł na godzinę na rękę + premie.
Z dodatkiem do prania, premią za lojalność oraz premią od przerzuconej roboty, samej premii wychodzi 300-500 zł.
Pracujemy 7-16.
W soboty 7-13
Zapisy dobry miesiąc w przód.

Tak robimy ze wszystkich ubezpieczalni, ale głównie Warta - odeszlismy od malowania ludzią z drogi - za 300zl za element (a malują i mniej) nie ma sensu.

Też bierzemy dofinansowania i to ile się da, choć papierów masa,ale zawsze to nowy sprzęt - akurat mieliśmy możliwość wziąść przez urząd na doposazenie jak zatrudnisz młodego - trzy lata temu wyposazylismy myjke w nowe karchery odkurzacze itp,a dwa lata temu blacharnie. W tym roku z tego co pamiętam to był wymóg że pracownik na stanowisko musi mieć skończone 30lat i nic nam nie podeszlo... (ale tamtych dwóch pracuje dalej - ale to są ludzie z bliskiego kręgu więc sprawdzeni, a nie ze po miesiącu mi rezygnowali)

Co to dodatek do prania? My ubrania zapewniamy pracownikom(dostajemy z hurtowni) buty, narzędzia, bluzy i bezrekawniki zapewniamy sami. Ale sami sobie piora w domu - maja sami dopilnować i w sumie może to nie serwis Boscha z reklamówki ale chodzą schludni(na ile oczywiście pozwala praca mechanika)
U nas w regionie Zagłębiowsko - Śląskim jest duża konkurencja, ale jak jesteś uczciwy i konkretny to zawsze będziesz miał pracę(nie mylić z najtańszym)

Edit
Myślę że wystarczy spamu w temacie.
Płacąc 30%od przerobu netto i dając podstawę 2500 za 160h w miesiącu uważam że jest to ok. Z mojej strony pass.

Ostatnia edycja:

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Co to dodatek do prania?

Ale sami sobie piora w domu - maja sami dopilnować

I dlatego właśnie dorzucam co miesiąc dodatek. W sumie, to chyba ustawa tego wymaga ;)
Co by starczyło na wypranie ciuchów. Oczywiście zapewniam je ja, zarówno obuwie, polary. Rękawice leżą cały czas na warsztacie, bo to idzie na okrągło, czy to latex, czy nitryl czy zwykłe szmaciaki do mechaniki.

U mnie chłopaki mają po 200 godzin w każdym miesiący średnio i pensja wychodzi około 2700-2800 na rączkę. Jak na moją wieś pod miastem, gdzie standardem jest 1700 zł, to nie jest źle. Oczywiście sam chciałbym dać im więcej, to nie tak, że uważam że jest nieźle zatem nic poza tym. Nie.
Chodzi o to, że jeśli na wsi ludzie zarabiają po 1700 zł, to i ja od nich nie zarobię za dużo, aby starczyło na wyższe pensje dla moich pracowników. Rynek generuje dochody w pewien sposób.

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Panowie chciałbym się Was poradzić . Otóż od dwóch lat pracuję w warsztacie w Wielkiej Brytanii i niedawno szef-Anglik zaoferował mi umowę z wynagrodzeniem 350funtów do ręki tygodniowo. Jak myślicie czy to dobra stawka? Obecnie mam 27 lat, mechaniką zajmuję się od jakiś 8-9 lat. Mam własny wózek narzędziowy, uniwersalny komputer diagnostyczny i trochę drobniejszych narzędzi. Pracuję po 9h od pon-pt. Warsztat ma 3 podnośniki, zajmujemy się ogólną mechaniką. Wiem, że są tutaj osoby które pracują w UK więc liczę na Waszą pomoc :)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Panowie chciałbym się Was poradzić . Otóż od dwóch lat pracuję w warsztacie w Wielkiej Brytanii i niedawno szef-Anglik zaoferował mi umowę z wynagrodzeniem 350funtów do ręki tygodniowo. Jak myślicie czy to dobra stawka? Obecnie mam 27 lat, mechaniką zajmuję się od jakiś 8-9 lat. Mam własny wózek narzędziowy, uniwersalny komputer diagnostyczny i trochę drobniejszych narzędzi. Pracuję po 9h od pon-pt. Warsztat ma 3 podnośniki, zajmujemy się ogólną mechaniką. Wiem, że są tutaj osoby które pracują w UK więc liczę na Waszą pomoc :)
Jeśli soboty wolne to ok

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
No tak soboty wolne, chyba że mam ochotę i jest robota mogę przyjść. Na takiej zasadzie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
A będziesz na swojej działalności czy na pay slip ?

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Przez te dwa lata miałem swoją działalność. Teraz proponują mi normalna umowę o prace jak w PL czyli będą pay slipy.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
1400 funtów miesięcznie, serio to się opłaca? Nie znam kosztów życia tam, ale opłacić mieszkanie, jedzenie, jakieś lody na weekend to coś zostanie?

A

Anonymous123

To niecale 8 f na godzinę. Z tego co wiem to cos kolo tego jest minimalna stawka godzinowa. Pare lat temu pracowalem w paragonie to mialem 14 i srednio wychodzilem 700-800 tygodniowo minus podatek.

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Mieszkając samemu pewnie nie bardzo by się to opłaciło , ale mieszkam z narzeczoną więc jest trochę łatwiej. Niestety koszty życia w UK rosną z roku na rok. Szef dopiero przygotowuje dokumenty i teraz nie wiem czy zgodzić się na tą stawkę i cieszyć z umowy, czy może jednak próbować coś negocjować...

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Dla mnie to trochę jakby u nas, pieniądz większy, życie droższe a na własną chatę i tak nie odlozysz.

Dla mnie to trochę jakby u nas, pieniądz większy, życie droższe a na własną chatę i tak nie odlozysz.

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Doskonale o tym wiem kolego, ale puki co trzeba pracować za granicą... :| Czy ktoś z kolegów, którzy pracują w UK jako mechanik mógłby się jeszcze wypowiedzieć w kwestii zarobków?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Doskonale o tym wiem kolego, ale puki co trzeba pracować za granicą... :| Czy ktoś z kolegów, którzy pracują w UK jako mechanik mógłby się jeszcze wypowiedzieć w kwestii zarobków?
Jeśli zarobisz 350 na rękę bez sobót to szału nie ma ale to też nie mało, kumpel pracuje w uk u Polaka drugi rok i ma 400 f tygodniowo, 3 soboty pracujące na swojej działalności, ale zawsze możesz ponegocjować np. Powiedz mu 370 f

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Taka Anglię można mieć tu w PL i nigdzie nie trzeba się poniewierać po świecie.
Z doświadczenia wiem że w tydzień można zrobic nie 370 a 700 w tygodniu.
Jest mały warunek,trzeba trochę pomyśleć.

• Lubię to!
Punktów: MTM

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Dziękuje kolegom za odpowiedzi :) Teraz już mniej więcej wiem na czym stoję. Mam czas do 1 sierpnia więc zobaczymy, może uda się coś wynegocjować jeszcze. Co do swojej działalności w UK nie jest tak pięknie. Każdy wolny dzień czy to bank holiday czy np urlop szefa jesteśmy bez pieniędzy...Mając umowę można zarobić troszkę więcej w ciągu roku .

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
naprawiam flote dostawczakow pod 20aut, jestem dyspozycyjny 24/7 warunki pracy naprawdę przeciętne, brak kanału. Jak cos się zepsuje za granica to jade i naprawiam. Ogólnie mam na glowie wszystko co związane z tymi samochodami tzn. Wyposażenie auta, mechanikę, elektrykę, tankowanie, opony, spawanie i inne pierdoly. Jak auto zjedzie a trzeba zostać dłużej to wiadomo ze się zostaje. Od dwóch lat na warsztacie po 200-240 godzin miesięcznie. Średnia wypłaty 3-4k zl to dużo?

Do góry Bottom