• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Witam, wracając do zarobków taki przykład ostatnio robiłem u mojego "pracodawcy" rozrząd kompletny w citroenie berlingo, czas jaki potrzebowałem na wymianę- 2,5 godziny(pewnie jeszcze za wolno) auto gotowe do wyjazdu na gotowo, kwota jaką Ja zarobiłem przez ten czas 2,5x20zł/h = 50 zł, cena u niego myślę około 400-500 zł m, więc wnioski nasuwają się same, czas stąd spier...
A gdy wspomnę ze za ten tydzień dobrze by było jakbyś dał jakąś premię bo jednak troche tych samochodów usprawnię, no to słyszę odpowiedź że kryzys i ciężko mu jest, za mało z siebie daje za dużo wymagam, i że postaw sie w mojej sytuacji. Takich przykladow jak wyzej mogę wyliczac bez końca dochodzę do wniosku że w Polsce nadal panuje przekonanie masz sie cieszyć że możesz pracować w zamian dostajesz jałmużne i najlepiej sie nie odzywac, na szczęście za dwa tygodnie już mnie tu nie będzie
Zarabiasz 20 zł/h??????? Tyle zarabia dostawca co jedzenie moim pracownikom przywozi :D i pewnie jeszcze na najniższej krajowej :D Szanuj się człowieku!

smoku27

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kopavogur
www.teitur.is
Witam, wracając do zarobków taki przykład ostatnio robiłem u mojego "pracodawcy" rozrząd kompletny w citroenie berlingo, czas jaki potrzebowałem na wymianę- 2,5 godziny(pewnie jeszcze za wolno) auto gotowe do wyjazdu na gotowo, kwota jaką Ja zarobiłem przez ten czas 2,5x20zł/h = 50 zł, cena u niego myślę około 400-500 zł m, więc wnioski nasuwają się same, czas stąd spier...
A gdy wspomnę ze za ten tydzień dobrze by było jakbyś dał jakąś premię bo jednak troche tych samochodów usprawnię, no to słyszę odpowiedź że kryzys i ciężko mu jest, za mało z siebie daje za dużo wymagam, i że postaw sie w mojej sytuacji. Takich przykladow jak wyzej mogę wyliczac bez końca dochodzę do wniosku że w Polsce nadal panuje przekonanie masz sie cieszyć że możesz pracować w zamian dostajesz jałmużne i najlepiej sie nie odzywac, na szczęście za dwa tygodnie już mnie tu nie będzie
Ja pracowałem przez chwilę m serwisie daf dbk Kraków i powiem szczerze że robota porobana na zakręcie nie można się wyrobić zwłaszcza jak jakiś brygadzistą jest ambitny i wchodzi tak głęboko w D...... że już nie wiadomo czy to on czy kierownik .
Zarobki 4000 na rękę dwa lata temu .
Teraz pracuje w warsztacie wewnętrznym firmy kasa to 5000 na rękę i o podwyżkę nie muszę się prosić .

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Dlatego ja robię na swoim i żadnych spółek innych cudów

pawcar

SuperMechanior
Punktów
950
Miasto
Manchester
Jaki kryzys ?! Mentalny chyba ma on sam.

Takie samo pieprzenie jak inflacja cena paliwa - bo wojna bo putin.

Guzik prawda.

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Kiedyś było takie powiedzenie: "Ciesz się że robotę masz". :)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja dziś był na wyjeździe do innego warsztatu ze specjalistyczna walizeczka. Od słowa do słowa rozmowa stanęła na 400zł / dniówka. Chyba sie skusze ale po wakacjach

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
Zarabiasz 20 zł/h??????? Tyle zarabia dostawca co jedzenie moim pracownikom przywozi :D i pewnie jeszcze na najniższej krajowej :D Szanuj się człowieku!
Niee na najniższej na czarno.... Ale na szczescie z dniem 1 sierpnia idę pracowac ma legalu i zq dwa razy takie pieniadze

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
40zł/h netto czy brutto?
Netto okolo 34 zł
Automatyczne połączenie postów:

I Co na to twój były pan i władca? :)
Że jakbym u niego robił codziennie po 10 -12 godzinto bym też tyle miałi umowa na najnizsza krajowa na pol etatu
Automatyczne połączenie postów:

Ma wywalone...:D weźmie sobie na jego miejsce jakiegoś Henia z pod budki z piwem, da mu ciupagę i ten będzie ciukał fury naiwnych klientów...:D
Nie on twierdzi że będzie robił sam wtedy , tylko że jak ja u niego robię to on cały dzień przechodzi, gadka z klientami klimatyzacje napełnić, przełozyć opony czasami i to jest jego praca. Z nim nie da się dogadać mimo że robię mu dużo roboty i porządne roboty nie tam klocki tarcze , tylko sprzegla silniki skrzynie rozrzad, cały czas twierdzi ze ma ciezko a non stop kupuje sobie jakies dodatki do warsztatu po 3-4 koła, to jest patologia że człowiek nie uszanuje drugiego, każda rozmowa z nim odnosnie zarobków i umowy kończy się tym ze jak nie chce to mam kończyć dzisiaj i jechać do domu, na szczęście jeszcze tydzień i spierdalam.

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
gadka z klientami klimatyzacje napełnić, przełozyć opony czasami i to jest jego praca
Znam ten typ, jeszcze mu się oczka otworzą ale wtedy ciebie już nie będzie, finalnie jeśli sam sobie nie poradzi to zamknie biznes albo komuś wynajmie pomieszczenie jeśli należy do niego, nikogo sensownego nie przyjmie na twoje miejsce bo nikt z nim nie wytrzyma chyba że gościa który ma zatargi z prawem i nie może pracować na legalu, ogólnie to z daleka od takich chlebodawców, szkoda życia

Rokers

SuperMechanior
Punktów
69
Miasto
Ostrołeka
U nas na początek dają więcej niż te 20zł. I to nawet nie mechanikowi.

Ostatnia edycja:

Maciej Łódź

Początkujący
Punktów
8
Miasto
Konstantynów Lodzki
Tak czytam i analizuję ten wątek i powiem Wam Panowie, że wielu mechaników " pracowników" myśli trochę zbyt płytko...
"daj mi 40 zł/h daj mi 60 zł/h" a resztę mam w dupie... Z tych całych "obrotów" firmy jak się odliczy pensję, vaty i inne haracze płacone na nasze Państwo, opłaty stałe, Zusy, odbiór odpadów itp to z tych "milionów" które widzicie zostaje może z 30%...Zapomniałem o dozorach technicznych co 3 miesiące i inne...
Dodam że trzeba mieć pieniążki na podnośniki, narzędzia, abonamenty za programy diagnostyczne, podatki gruntowe i inne...
Każde grabie grabią w jedną stronę...ale trzeba pomyśleć że to nie takie cukierkowe teraz prowadzić firmę...
Odpukać nie mam takich problemów ale jeśli by komuś nie pasowały warunki pracy to zasugerowałbym żeby otworzył
swój serwis...

Do góry Bottom