• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
110 zł/h kurde muszę u siebie jakąś reformę zrobić
Koniecznie, u naszych sąsiadów którzy mają prywatny warsztat ceny myślę że 50% wyższe a klientów mają wbrud, pamiętam kiedyś babka przyjechała do mnie na przegląd i dostała N za sworzeń wahacza a dopiero co od nich wyjechała po przygotowaniu do przeglądu:D a skasowali ją 120 Zeta o ile kojarzę a to było przeszło rok temu

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Ja mam 170/h i w ten sposób rozliczam pracę przy samochodach. Roboczogodziny biorę z programu hgs, lub autodata i w ten sposób wyliczam naprawy klientom. Raczej nie trafiają mi się tacy, którym drogo. Na wioskach już trochę się zmieniła mentalność i mieszkańcy też zdają sobie sprawę, że prowadzenie warsztatu kosztuje. Jestem w tym miejscu od półtora roku i nie miałem dnia w którym mógłbym usiąść i nic nie robić, a wręcz przeciwnie praca 9 godzin, od 9 do 9 :⁠-⁠) od początku jak tutaj się przeniosłem, to odmawiałem wszelkich napraw drutowania i robienia na chwilę, mówiłem że się nie podejmuje.

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
Ja mam 170/h i w ten sposób rozliczam pracę przy samochodach. Roboczogodziny biorę z programu hgs, lub autodata i w ten sposób wyliczam naprawy klientom. Raczej nie trafiają mi się tacy, którym drogo. Na wioskach już trochę się zmieniła mentalność i mieszkańcy też zdają sobie sprawę, że prowadzenie warsztatu kosztuje. Jestem w tym miejscu od półtora roku i nie miałem dnia w którym mógłbym usiąść i nic nie robić, a wręcz przeciwnie praca 9 godzin, od 9 do 9 :⁠-⁠) od początku jak tutaj się przeniosłem, to odmawiałem wszelkich napraw drutowania i robienia na chwilę, mówiłem że się nie podejmuje.
170 netto ?

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Z tym, że wyliczam wszystko od a do z. Czyli jak wychodzi wymiana przegubu np 105zl według programu, to tyle biorę. Mimo, że czasami mam wrażenie, że biorę za mało, bo osobiście wziąłbym np 130-150 to biorę tak jak wyszło z programu.

bodzio127

Gaduła
Punktów
5
W jakimś wiekszym mieście prowadzisz warsztat? Samodzielnie czy zatrudniasz ludzi? No i ilu stanowiskowy warsztat? :)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
W jakimś wiekszym mieście prowadzisz warsztat? Samodzielnie czy zatrudniasz ludzi? No i ilu stanowiskowy warsztat? :)
Dwa stanowiska, pracuje sam(pisałem to wcześniej), teraz na wiosce od półtora roku. Wcześniej w mieście 150 tys mieszkańców jakoś 4 lata

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
Nie żebym się czepiał :hungry: ale od 9tej do 9tej to jest 12 godzin :bookworm:
oj, mało jeszcze wiesz... młody jesteś.... nauczyć się musisz... :D
kiedyś tak pracowałem: od 6 do 6 i pisało się 6 godzin. od 7 do 7 było 7 godzin, a od 8 do 8 było 8 godzin.

nazywaliśmy to 8 godziną zmianą w chińskiej fabryce :) papier wszystko przyjmie i chodziło głownie o nie wyrabianie zbyt wielu nadgodzin w miesiącu. a płacone było odpowiednio więcej- częśc oficjalnie, część gotówką do ręki

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
chodziło głownie o nie wyrabianie zbyt wielu nadgodzin
blinking trailer park boys GIF

Kur... geniusz ja w szkole jak dorabiałem sobie w Tesco na umowę zlecenie to pryncypał wpisał mi kiedyś zamiast 9-21 9-9 :D 24 godziny mi zapłacili

Prowitek

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Jaworzno
Ktoś konkretnie się wypowie jakie dzisiaj wynagrodzenie netto jest? Interesuje mnie netto + umowa o prace ze wszystkimi świadczeniami w okręgu podmiejskim przy znajomości-powiedz co, a ja to zrobię

Lucash

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Kraków
Ktoś konkretnie się wypowie jakie dzisiaj wynagrodzenie netto jest? Interesuje mnie netto + umowa o prace ze wszystkimi świadczeniami w okręgu podmiejskim przy znajomości-powiedz co, a ja to zrobię
Trzeba doprecyzować. Czy wszystko na UoP, czy minimalna + prowizja (premia), no i czy jesteś uczniem/studentem, młodym[26], bo dużo widzę takich ofert w Krakowie.

rajson

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Łódzkie
www.siepomaga.pl
A jaki obrót u siebie Pan jest w stanie wykonac miesiecznie? Jest Pan w stanie ocenic? No i rozumiem ze warsztat w którym Pan pracuje znajduje sie w Poznaniu?
Arni pracuje jako diagnosta. To trochę inaczej właściciel warsztatu w którym również jest stacja kontroli sobie wylicza jaki on wykona obrót pieniężny.

Do góry Bottom