• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jeśli obrót zmniejszy się o połowę to zacznę dopłacać
Nie przejmuj się, nie jesteś sam... wszystkie polskie janusze biznesu wciąż dopłacają do swoich szemranych interesów...:D
Tylko pytanie skąd mają na to ciągłe dopłacanie...:rolleyes:
Pewnie dopłacają z tego co ukradną swoim upośledzonym pracownikom co dymają za pół darmo na najniższej krajowej i jeszcze się cieszą, że mogą dla swego janusza biznesu nastukać
20k na miesiąc
:D

Tak dla przypomnienia wypłata 10 000 złociszy - czyli dla polskich januszy biznesu kwota kosmiczna - to trochę ponad 2 000 eurasów - czyli bieda wypłata w europie... bo polskie janusze biznesu chcieli by mieć pracownika za max 3 000 zł - czyli 640 euro i wymagać nie wiadomo czego...
I janusze kwiczą...:D

bo jak zacznie mi zostawać na czysto poniżej 20k na miesiąc to nie ma to żadnego sensu.
Tak to nie ma sensu, trzeba zamknąć budę... tylko co robić dalej ?

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Jak ja kończyłem szkoły to się wtedy chyba zmieniło. Każdy mógł otworzyć sobie warsztat, czy piekarnie.
Wcześniej tylko osoby po odpowiednim zawodzie mogły pracować czy otwierać zakłady rzemieślnicze.
Pamiętam, bo zdawałem 3 egzaminy na koniec szkoły: praktyczny, teoretyczny i czeladniczy

Do dzisiaj mam książeczkę i dyplom czeladnika :) Na papiery mistrzowskie zabrakło już czasu i chęci...
A ktos wie, czy to jeszcze w ogóle funkcjonuje? Bo ostatni raz dyplom mistrza to widziałem u starego krawca który mi poprawiał spodnie od garnituru lata temu

Ja mam mistrza :) jest wymagany przy zatrudnianiu uczniów. Idzie to normalnie zrobić

bodzio127

Gaduła
Punktów
5
Jak obrotu, dochodu, na czysto.

Jak każdy , pytanie do jakiego poziomu chcesz to zwiększyć. Każda branża ma swoje końcowe możliwości, gdzie pewien poziom jest nie do przeskoczenia. Nie zostaniesz milionerem , mają nawet 10 stanowisk. Więc ile byś chciał zarabiać na czysto?
Tak jak wspomnialem wczesniej, z moich wyliczen wyszlo ze 4 stanowiska niekoniecznie bedą barzdiej dochodowe niz 2. A najlepiej byłoby abym nie musial angażowac sie czysto administracyjnie bo wtedy jestem zmuszony polegac na przychodach z pracownikow, a przy wielu stanowiskach to odpada. No i tym bardziej wiec ze ciezko znalezc dobrych mechanikow.
Automatyczne połączenie postów:

Nie przejmuj się, nie jesteś sam... wszystkie polskie janusze biznesu wciąż dopłacają do swoich szemranych interesów...:D
Tylko pytanie skąd mają na to ciągłe dopłacanie...:rolleyes:
Pewnie dopłacają z tego co ukradną swoim upośledzonym pracownikom co dymają za pół darmo na najniższej krajowej i jeszcze się cieszą, że mogą dla swego janusza biznesu nastukać

:D

Tak dla przypomnienia wypłata 10 000 złociszy - czyli dla polskich januszy biznesu kwota kosmiczna - to trochę ponad 2 000 eurasów - czyli bieda wypłata w europie... bo polskie janusze biznesu chcieli by mieć pracownika za max 3 000 zł - czyli 640 euro i wymagać nie wiadomo czego...
I janusze kwiczą...:D

Tak to nie ma sensu, trzeba zamknąć budę... tylko co robić dalej ?
Zalezy jaki obrót robią, jesli faktycznie po opłatach i wyplacie 10 tys brutto mechanikowi cos sensownie zostaje to chyba jest dobrze :)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Zalezy jaki obrót robią, jesli faktycznie po opłatach i wyplacie 10 tys brutto mechanikowi cos sensownie zostaje to chyba jest dobrze :)
Jeżeli jesteś ogarnięty i masz łeb menedżerski, a nie pomyślunek bieda janusza co tylko patrzy aby coś ukraść, to będziesz w stanie tak sobie dobrać załogę aby przynosiła dochód...
Ważnym czynnikiem będzie na pewno ,,efektywność,, - pojęcie zupełnie nie znane polskim januszom biznesu !
Taki janusz sobie kalkuluje, że jak kupi jedną skrzynkę narzędziową na dwóch mechaników to zajebiście zaoszczędzi, klucz pneumatyczny jeden na cały warsztat, nie zakupi AD bo przecież mechaniory mogą sobie w google poszukać, szkolenia zapomnij, gibanie po 10 h bo wiadomo że jak się robi dużo godzin to i dużo zarabia, urlopy do wykorzystania w firmie, itp.
A potem płacz, że ludzi nie ma do pracy... i przychodzą tylko alko i alimenciarze co musza robić na czarno...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
janusz sobie kalkuluje, że jak kupi jedną skrzynkę narzędziową na dwóch mechaników to zajebiście zaoszczędzi, klucz pneumatyczny jeden na cały warsztat, nie zakupi AD bo przecież mechaniory mogą sobie w google poszukać, szkolenia zapomnij, gibanie po 10 h bo wiadomo że jak się robi dużo godzin to i dużo zarabia, urlopy do wykorzystania w firmie, itp.
A potem płacz, że ludzi nie ma do pracy... i przychodzą tylko alko i alimenciarze co musza robić na czarno...
Jakież to prawdziwe:) takie polskie jak biedronka albo parawany na plaży

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tak z ciekawości to czy wyobrażacie sobie pracę jako mechanik do emerytury ?
Bo ja nie...:D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Tak z ciekawości to czy wyobrażacie sobie pracę jako mechanik do emerytury ?
Bo ja nie...:D
Mam kilku kolegów mechaników tuż przed emeryturą trzeba dbać o siebie, o kondycję, nie pić nie palić i może dożyjesz

nanab

SuperMechanior
Punktów
478
Miasto
Bydgoszcz
Ale naprawde takie problemy są z dobrym personelem?
Jak w każdym zawodzie, ci lepsi w większości uciekli na zachód robić za normalne pieniądze.
Tak powinno być, myślę że poprawił by się wizerunek mechanika bo teraz każdy kto obejrzy jutuba i kupi walizkę z biedronki jest mechanikiem a jest ich mnóstwo i potem opinia idzie w świat
I taki po paru filmikach na yt może być lepszy niż ktoś po szkole, gdzie nauczyli go jak wyregulować gaźnik w maluchu, albo jak poskładać bęben. A do warsztatu przyjdzie gościu w passacie na wymianę klocków z tyłu z elektrycznym ręcznym, albo wymianę wtrysków z kodowaniem i umiejętność kręcenia śrubek w kaszlakowym gaźniku nijak nie pomoże, a już na pewno nie bardziej niż jakieś filmiki na yt które chociaż są na temat realnych samochodów a nie wynalazków z przed 100 lat.

bodzio127

Gaduła
Punktów
5
Jak w każdym zawodzie, ci lepsi w większości uciekli na zachód robić za normalne pieniądze.
I taki po paru filmikach na yt może być lepszy niż ktoś po szkole, gdzie nauczyli go jak wyregulować gaźnik w maluchu, albo jak poskładać bęben. A do warsztatu przyjdzie gościu w passacie na wymianę klocków z tyłu z elektrycznym ręcznym, albo wymianę wtrysków z kodowaniem i umiejętność kręcenia śrubek w kaszlakowym gaźniku nijak nie pomoże, a już na pewno nie bardziej niż jakieś filmiki na yt które chociaż są na temat realnych samochodów a nie wynalazków z przed 100 lat.
Ja np mega sobie cenie filmiki instruktażowe z AUTODOC (niemiecka firma). Wiekszosc typowo obslugowcyh rzeczy jest tam tak przedstawiona, że swieżak dałby sobie rade zerkajac krok po kroku. Taka książka kucharska tyle ze dla mechów :D

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
No. drogie dzieci a tu mamy film instruktażowy jak kierownik warsztatu zarządzania personelem, zawsze pomocny natomiast Sprytny, zdolny , rokujący mechanik po całym dniu pod czujnym okiem zarobi 20 zł dla dobra prężnie rozwijającej się firmy. Zostanie jeszcze czas aby obgadać strategie na kolejny dzien. Bodzio skonfrontuj to z tym ze mechanicy będą u ciebie przyjmowali auta robili zleci zamawiali części i zarabiali 10 tys a ty z nudów coś porobisz. Ps Oczywiście ze to patologia i skrajnosc

bodzio127

Gaduła
Punktów
5
No. drogie dzieci a tu mamy film instruktażowy jak kierownik warsztatu zarządzania personelem, zawsze pomocny natomiast Sprytny, zdolny , rokujący mechanik po całym dniu pod czujnym okiem zarobi 20 zł dla dobra prężnie rozwijającej się firmy. Zostanie jeszcze czas aby obgadać strategie na kolejny dzien. Bodzio skonfrontuj to z tym ze mechanicy będą u ciebie przyjmowali auta robili zleci zamawiali części i zarabiali 10 tys a ty z nudów coś porobisz. Ps Oczywiście ze to patologia i skrajnosc
Nie dam im tej przyjemnosci kontaktu z klientem xd

nanab

SuperMechanior
Punktów
478
Miasto
Bydgoszcz
Życzył bym sobie żeby każdy mechanik potrafił poskładać bęben jak to ująłeś, byś się zdziwił ilu mechaników tego nie umie :D
Teraz większość ma tarcze z tyłu, a bębny powinny być zakazane i zapomniane już dawno temu. Jedyne w czym ten wynalazek jest skuteczniejszy od normalnych hamulców to wkurwianie ludzi przy serwisowaniu.
Ps Oczywiście ze to patologia i skrajnosc
Miałem wspólne zajęcia z klasą z mechanika i 5/10 to taka patola jak kamerkowicz na filmie

bodzio127

Gaduła
Punktów
5
Teraz większość ma tarcze z tyłu, a bębny powinny być zakazane i zapomniane już dawno temu. Jedyne w czym ten wynalazek jest skuteczniejszy od normalnych hamulców to wkurwianie ludzi przy serwisowaniu.

Miałem wspólne zajęcia z klasą z mechanika i 5/10 to taka patola jak kamerkowicz na filmie
No wlasnie tez nie rozumiem, zamiast pomóc gosciowi, to nagrywa cymbał i starszy posada pod marketem. Za ten czas co gada glupoty pokazałby mu w czym rzecz.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Zakładam że to nie był jego pierwszy dzień w pracy i może facet miał już dość pokazywania mu palcem W momencie kiedy stoi jeszcze kilka samochodów do zrobienia to bierze frustrację

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
W elektrykach wracają do bębnów więc możesz od tego nie uciec.

Do góry Bottom