Podaj kolego jakiś przykład i kwotę za te 3 tyg. Bo jak trzeba z 30 tys policzyć za ten czas Tojots raczej siądzie chyba ze supercary naprawiaszJa np lubię ciężkie tematy czy tematy po innych warsztatach, ale za naprawdę ciężkie pieniądze. Nie raz złom przez 3 tygodnie nerwy psuje ale zawsze wraca do "życia" i to po prostu lubię![]()
Dokładnie- po prostu złom jak nerwów napsuje to idzie na plac do czasu aż człowiek ochłonieTomek Białystok, przecież nie siedzi się przy takim wozie 3 tyg po 8 godz dziennie..

Kapryśne to bardziej było niż nie jedna włoszka, i nic nie pomogło że masa technologii z bawarii.Oj to różnie bywa i czasami jest naprawdę ciężko to wycenić, iedys w gallardo był problem ze zmiana Biegow 5 dni okazał się bezpiecznikTomek Białystok, przecież nie siedzi się przy takim wozie 3 tyg po 8 godz dziennie..

To obsługa klienta to dla wszystkich mechaników czy tylko dla siebie ?Ja koledzy przychodzę do was z zapytaniem. Jestem mechanikiem z 20 letnim doświadczeniem, robię również elektryke. Jestem sumiennym, punktualnym, nie pijącym i traktującym swoją pracę bardzo poważnie. Moje obowiązki to wiadomo naprawa aut, ale tak naprawdę to obsługuje klientów, przyjmuje auta do naprawy, diagnozuje te auta, robię wycenę naprawy po czym konsultuje to z klientami. Następnie zamawiam potrzebne mi części do naprawy, naprawiam autko i sprawdzam działanie po naprawie. Robię rachunek i za razem robię wydanie części z magazynu by wszystko się na stanach magazyniwych. Powiadamiam klienta że autko jest lub nie jest gotowe. Do tego jako najbardziej doświadczony staram się poprawiać pewne tematy po dwóch młodszych kolegach też pracownikach.
Moje pytanie brzmi ile powinienem zarabiać pracując 8.5h 5 dni w tygodniu, wiem że to co zarabiam dla mojego pracodawcy to 140 tys zł rocznie, jest to suma robocizny tylko przy autach nie jest tu uwzględniona praca przy zamawianiu obsłudze klienta itp. prac które nie są policzone na moją korzyść bo jak policzyć np poprawienie ustawienia rozrządu która spierniczyl kolega a jest takich tematów u nas dość sporo

Czyli cały etat mechaniki plus pół obsługa klienta 6-8 tyś A co robi szef/właściciel ?Jest nas trzech i w większości ja obsługuję, ale jeden z kolegów też mi dużo pomaga w tej kwestii
Na szeszelach ,?Czyli cały etat mechaniki plus pół obsługa klienta 6-8 tyś A co robi szef/właściciel ?
I to jest życieNa szeszelach ,?