• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ładowanie Sprinter I

skecz

Początkujący
Punktów
5
Witam, mam takie pytanie z dziedziny elektromechaniki. Czy to jest normalne że po odpaleniu silnika, zanim nie dodam lekko gazu pali się kontrolka ładowania? Pacjent to Sprinter 95 rok 2.9 Tdi. Ładowanie po lekki dodaniu gazu w okolicy 14,3V.

skecz

Początkujący
Punktów
5
Mierzone ze wszystkimi odbiornikami 14,1V

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
One tak miały(problem ze wzbudzeniem) ,dawniej wkładaliśmy żarówkę do zegara lekko mocniejsza, inni wieszali pod maską na skróty 2w i też było.
Mój 311 ma też ten problem czasami chociaż Zegary ma już inne i myślałem że został ten problem rozwiązany ale jednak nie,nic nie robie z tym bo zdazy mi się to raz może 2 w roku to dodam sobie tego gazu i z bani.

skecz

Początkujący
Punktów
5
O, ciekawostka z tą żarówką. Wczoraj wymieniałem w zegarach podświetlenie od temperatury bo się skopciło właśnie na 2 waty bo innej akurat nie miałem. Gdybym wiedział że na ładowanie wystarczy w kontrolkę też wsadzić 2W to bym to przy okazji załatwił. Ale nic straconego. Wyjąć licznik to 5 minut roboty. Pozdro

Do góry Bottom