• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

żarciki,piszczie pośmiejemy się

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Ja tylko przypominam, że niektórzy wieszczyli pełną kontrolę nad przemieszczaniem się posiadaczkom samochodów elektrycznych. Powodzenia z tankowaniem.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
W tej skrzyni nie wiele da się odczytać z parametrów korekt czy coś. Można zobaczyć wartości prądów jakimi sterowane są zawory porównując z jakimis referencjami i w teorii wyczytać na ile komputer kompensuje sobie nieszczelności albo zmierzyć bezpośrednio ciśnienia na koszach sprzeglowych, robocze lub konwertera ale to w zasadzie nie ma sensu bo nie będziesz w stanie określić gdzie na obwodzie hydraulicznym jest problem. Od sterownika poprzez kanały olejowe, uszczelnienia teflonowe do samego kosza sprzęgłowego z tłokiem, po stan okładzin ciernych. Po zdjęciu mechatroniki można dmuchnąć sprężonym powietrzem w otwory żeby zobaczyć przynajmniej częściowo szczelność pomijając mechatronike

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
To Współczesna nowe auta miały by problem wyjechać z salonu :):):)

jak się to mówi widziałem już ten film i z jednej strony, jak się to mówi, podziwiam chłopa. ale z drugie, , jak się to mówi, strony przeraża mnie. Przy dowolnej prędkości, losowym ustawieniu kierownicy następuje blokada kół. czyli jak się to mówi- samobójstwo...

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Super pomysł, blokowanie kierownicy jak jakiś dzieciak zacznie się bawić swoją zabawką na pilota xd

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
605
Do góry Bottom