arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Chińska matematykaKtoś o podwyzke zabiegał ?
Chińska matematykaKtoś o podwyzke zabiegał ?
Kurczę chyba jakieś korniki się zalęgływłaśnie znalazłem takie zdjęcie na internetach
Wyświetl załącznik 53884

Lepiej zostawić. Nie ruszać. Potem się z tym chwile żyje i z każdym dniem i kilometrem strach słabnie...ale zawsze pozostaje.Nie wiem czy się śmiać
Dokręcalem flansze przegubów do skrzyni biegów a38l na małego imbusa i nie wiem czy nie skręciłem gwintun
Na włoskiej licencji ale produkcja PolskaItaly a nie poland.
chyba fiat 125. chociaż projekt poldka na początku nazywał się 125pnNa włoskiej licencji ale produkcja Polska
Italy a nie poland.
oj nie do końca, wzorowali się na fiacie 125 zwłaszcza na płycie podłogowej, jak juz czytasz Wikipedie to tam też pisze, co zmodernizowali a co wzięli od fiacikachyba fiat 125. chociaż projekt poldka na początku nazywał się 125pn
za wikipedią:
Pierwsze konkretne decyzje w sprawie nowego auta zapadły 17 września 1974 roku, kiedy to została podpisana umowa między Pol-Motem a włoskim koncernem FIAT mówiąca o powierzeniu prac konstrukcyjnych nad nowym samochodem stronie włoskiej. Zgodnie z umową polska strona miała przedstawić własne wytyczne dotyczące nadwozia i norm bezpieczeństwa nowego auta. Warunki postawione włoskim konstruktorom zakładały, że samochód będzie spełniał bieżące i przyszłe normy zderzeniowe, a poziom emisji spalin ma pozwolić na sprzedaż samochodu w Europie Zachodniej i Stanach Zjednoczonych. Jeszcze w tym samym roku w Centro Stile Fiat z udziałem polskich stylistów i inżynierów zaczęto prace projektowe nad nadwoziem oraz wnętrzem nowego modelu marki FSO.
a prawda jest taka, że włosi wykorzystali trochę fiata ESV 2500 Libre i fiata 132 i pewnie coś tam jeszcze. podobno wnętrze było zaprojektowane tylko przez polaków. i teraz są różne wersje- polskiej stronie nie pasowały włoskie pomysły. w tą co najbardziej wierzę- chodziło o kasę i polska kupiła projekt bez wnętrza. trzy: ewentualnie się pokłócili i pogniewali, a makaroniarze mieli dość i chcieli to wszystko jak najszybciej zakończyć.
Zrobiony z fiata 125 czyli włoskiego samochodu, zmieniona praktycznie tylko stylistyka, a ona była kupiona od włocha-Giugiaro.Na włoskiej licencji ale produkcja Polska