• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.9 JTD problem z odpalaniem

Mechanik_123

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam. Mam problem z odpalaniem punta 1.9 JTD. Samochód trzeba bardzo długo kręcić zanim odpala. Jak samochód odpali to jeździ bez problemu. Po zgaszeniu auta i zostawianiu go znowu jest problem z odpaleniem.
Odpalając go z plaka, odpala zaraz.
Po dłuższym postoju odpala jeszcze ciężej.
Pompa w baku działa, nie pomaga kilkukrotne pompowanie zapłonem. Słychać jak paliwo dochodzi pod maską.
W komputerze niema żadnych błędów. Podczas kręcenia podgląd parametrów niemożliwy bo dopiero pokazują się jak auto odpali. Jedynym parametrem co odbiegał mi na odpalonym to masa powietrza na wolnych 50. Ale samochód przyspiesza dobrze, i myślę że niema to nic do odpalania.

Ostatnia edycja:

Mechanik_123

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
A świece mogą być powodem że tak ciężko odpala? Dzisiaj na dworze było ponad +5 więc jak by były powodem tego świece to by dzisiaj lepiej odpalał

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Mi pewien fachowiec z tego forum zasugerował wtrysk, i jak w mordę strzelił .

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1397
Ani swiece,ani cofajace sie paliwo zwlaszcza w jtd,pompka w zbiorniku nadrabia na tyle ze zapowietrzanie mozna wykluczyc.Wymienisz wtryski,swiece,rozrusznik,pompe itd a palenia moze nadal nie byc prawidlowego,znajomy mi temat.dzis oddalem Sedici po akcji reanimacji,pali na strzała

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Ani swiece,ani cofajace sie paliwo zwlaszcza w jtd,pompka w zbiorniku nadrabia na tyle ze zapowietrzanie mozna wykluczyc.Wymienisz wtryski,swiece,rozrusznik,pompe itd a palenia moze nadal nie byc prawidlowego,znajomy mi temat.dzis oddalem Sedici po akcji reanimacji,pali na strzała
Co było?

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Super porada:rolleyes:

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
to jest tajemna wiedza, dla nas druciarzy. do czasu aż nie dostaniemy takiego auta w swoje ręce i ogarniemy bez niczyjej pomocy hehe.

ja też wiem co może być, ale nie będę pisał na ogólnym, bo ci z gwt czytają hehehe

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1397
Myślcie sobie i komentujcie co chcecie,autor już odezwał się na PW i z bani.

Do góry Bottom