• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.9 tdi ahu bagnet

sqqn

Nowy
Punktów
0
Witam pany i panewki, słuchajcie, chciałem się "na szybko" spytać jakiś szpeców jednej ważnej sprawy, jak zły dział to proszę przerzucić, mianowicie dziś rano odpalam auto, po odpaleniu zapaliła mi się lampka w głowie że wczoraj miałem sprawdzić olej bo nie świecą mi się kontrolki, gdyż muszę skasować błąd z czujnikiem okładzin hamulca i tylko on się wyświetla 24/7 blokując resztę, wyłączyłem silnik po 5 sekundach od odpalenia, sprawdzam bagnet a tam z lekkim szokiem bo wyjmuję bagnet tylko z kropelką oleju na końcówce (dosłownie, nawet nie na min.) :confused: przecieram i znów to samo więc dolałem od razu, auto stało na bardzo minimalnej krzywiźnie więc nie możliwe aby to przełożyło się na wynik, parę dni wcześniej sprawdzałem więc długo tak nie śmigałem, tylko jakiś czas tego dnia wcześniej co najwyżej, nie kręciłem na wysokie obroty, do 3 tyś przy wyprzedzaniu tak to śr. 2.2 tyś. Silnik odpalił normalnie jak zawsze, pracował jak zawsze, nic nie kopciło i nie kopci, na zimnym i na ciepłym, żadnych podejrzanych odgłosów, no ogólnie na moje to jakby nic się nie stało.
I tutaj moje pytanie :
Czy ewentualna awaria takiego błędu może być zupełnie nie odczuwalna (w jeździe)? Do Mekanika tak czy siak pod kompa trzeba jechać ale lepiej być gotowym na ewentualne ciosy, co o tym myślicie? Nigdy wcześniej nie było takich akcji bo zawsze czujka ostrzegała..

silnik AHU 90km 1.9 tdi

Do góry Bottom