Przemyslaw_95
Początkujący
- Punktów
- 1
Witam , silnik 1.9 tdi asv. Sprawa wygląda następująco , wczoraj zabrałem się za rozrząd w 1.9 tdi. Ustawiałem na znaki które są na kole zamachowym ze skrzynią i wałek rozrządu na blokade. po ustawieniu na znaki i blokadę nie pasuje pompa wtryskowa jest na moje oko obrócona o 180 st , ponieważ otwór do blokowania znajduje się w tym momencie na dole koła pompy , a z tego co kojarze powinien znajdować się na górze pompy i pokrywać się z otworem na jej korpusie , czy można obrócić koło do odpowiedniego punktu zablokować montować pasek i następnie ustawiać początek kąta wtrysku? czy moje stwierdzenie jest prawidłowe ?
druga sprawa wygląda w ten sposób po ustawieniu rozrządu na znaki na kole zamachowym i wałka rozrządu na blokadę , następnie patrząc na koło pasowe i dolną obudowę rozrządu na te znaki to te znaki się nie pokrywają mają przesunięcie co najmniej o jeden ząbek. Teraz pytanie czy ściął się klin na kole zębatym wału?
proszę o podpowiedzi i sugestie , pozdrawiam.
dodam , że silnik przed wymianą rozrządu na zimnym trochę ciężej odpalał i kopcił na biało na zimnym , zapach z wydechu nieprzepalona ropa.
druga sprawa wygląda w ten sposób po ustawieniu rozrządu na znaki na kole zamachowym i wałka rozrządu na blokadę , następnie patrząc na koło pasowe i dolną obudowę rozrządu na te znaki to te znaki się nie pokrywają mają przesunięcie co najmniej o jeden ząbek. Teraz pytanie czy ściął się klin na kole zębatym wału?
proszę o podpowiedzi i sugestie , pozdrawiam.
dodam , że silnik przed wymianą rozrządu na zimnym trochę ciężej odpalał i kopcił na biało na zimnym , zapach z wydechu nieprzepalona ropa.
Ostatnia edycja:

, walek obroc cofajac wal korbowy o kilka zebow zeby zawory nie opieraly sie.